Att skriva i medvind är naturligtvis betydligt lättare än att skriva i motvind.

Jag har fått frågan varför det är så mycket lättare att skriva bok två. Svaret är enkelt. När jag skrev bok ett kände jag att jag behövde försvara mitt skrivande hela tiden, folk frågade om det verkligen kunde vara sunt att lägga ner så mycket tid på något som kanske ändå inte skulle bli något. Jag fick kommentarer som: ”Men du har väl inte ens gått på högskolan?” Som om nu det skulle göra mig mindre lämpad att bli författare. Jag skrev i motvind.

Så blev boken antagen till förlag, tryckt och utgiven. Och plötsligt har jag blivit någon helt annan för en del. Ingen ifrågasätter längre varför jag skriver, ingen ifrågasätter längre om jag inte har något bättre för mig än att skriva på min uppföljare.

Det är skönare. Det är lättare. Jag får hela tiden frågor hur det går, får hela tiden höra hur bra bok ett är, får hela tiden höra att folk längtar efter bok två. Jag skriver i medvind.

Försäljningsmässigt är boken ingen succé … än … Och det beror på att den har svårt att nå ut, att vissa bokhandlar inte har tagit in den.

Däremot är boken en succé när det gäller recensioner och omdömen och det är ju helt fantastiskt kul!

Kolla in detta, det här är bara ett litet urval av mina fina läsarkommentarer:20180419_090333 Förstår ni nu varför bok nummer två är så mycket lättare att skriva?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s