Skriv, skriv, skriv!

20180214_082308Marken är frusen
Och timmen är sen
Och jag vet att du
Gör dig redo att gå

Du ser på mig nu
Men jag ser bort
För jag vill inte veta
Jag vill inte se

Du säger allting är över
Att allt är förbi
Men aldrig för mig
Nej, aldrig för mig

Du går vidare
Fast jag står kvar
För mina stövlar
Har fastnat i leran …

/Maria Richardsson -2018

20180214_082211

Alla vi som skriver gör naturligtvis allt vi kan för att inte drabbas av skrivkramp. Fast det gör man ändå. Att hamna i de där svackorna är en normal del av processen. Ett tips som funkar för mig för att få igång kreativiteten igen är att skriva någonting helt annat. Skriver man på en bok och det tar stopp så hoppa in i något annat, använd orden på ett annat sätt!

Jag skriver låttexter och dikter.

Igårkväll kände jag att jag inte orkade med min redigering längre. Så då letade jag upp en känsla, en hemsk känsla. Att drabbas av att bli lämnad i ett förhållande är fruktansvärt. Folk säger ”Livet går vidare” och det gör ju det. Livet går alltid vidare och vidare och vidare oavsett vad som händer … men  det syns ju inte alltid utanpå hur ont det gör. Det är inte alltid skriket inuti hörs utåt. Så jag tog mig in i den känslan och skrev den här dikten. Och idag funkar redigeringen igen!

Imorgon händer något nytt här på bloggen: Då ska jag för första gången prova på att ha en gästbloggare, det ska bli spännande! 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s