Hur dumpar man en kropp på bästa sätt?

Igår kväll kände jag mig som en brottsling. Och inte bara det, jag kände mig som en riktigt grov brottsling som hade gjort  något av det värsta tänkbara man kan göra. Jag var inne på minst sagt suspekta sidor och funderade på ett riktigt bra sätt att göra sig av med ett lik.

Låt mig på en gång konstatera att det inte kändes naturligt att göra det, det kändes lika makabert och märkligt som det låter.

Det handlar naturligtvis om research. Research är nödvändigt, och det krävs att man är noggrann. Som författare får man inte under några omständigheter slarva med den biten! Nu skriver jag en deckare, och som i alla deckare finns det en ”bad guy” och jag måste förstå och tänka som denna person för att få det riktigt bra. Inte bara det, jag måste försöka känna som hen också. Det känns inte lätt, det känns inte naturligt, men det är en mycket viktig del i processen.

När jag skrev ”Den blomstertid nu kommer” fick jag också göra väldigt noggrann research. Research som också var väldigt jobbig, fast på ett helt annat sätt.

Det känns väldigt bra att hålla på med två böcker parallellt just nu. Min deckare och min uppföljare till ”Den blomstertid nu kommer.” Det är ju nämligen två väldigt olika böcker att skriva, och det känns mycket bra! Blir det för jobbigt att befinna sig i den ena ”världen” kan jag bara hoppa in i den andra. Perfekt! 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s