Konsten att få det att kännas som om man fick sista ordet.

Det finns massor av anledningar till att jag skriver. En av de stora anledningarna är att jag mår bättre om jag skriver, och sämre om jag inte gör det. Bara det är en anledning till att aldrig sluta skriva.

Om jag grälar med min man och blir oerhört frustrerad på honom och han säger ”Inte ett ord till!” Vad kan jag göra då? Att fortsätta diskussionen kommer inte att leda till något, för jag vet att han har slutat lyssna. Men inom mig har jag ju fortfarande massor att säga.

Då är det läge att gå och skriva ut sin frustration. På pappret kan jag få prata färdigt, där får jag sagt allt jag ville … och jag kan till och med se till att vinna diskussionen! Genast känns det bättre och man kan ta ett djupt andetag och gå vidare.

Och så fingerar jag namnen och slipar till texten, så kanske den går att använda i någon story framöver. Även om man kommer få ändra mycket för att få den att passa in i något helt annat så är det jättebra att ha olika halvgjorda scener att bygga vidare på vid något annat tillfälle! 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s