Reflektionsdag.

20171120_134600Idag fyller jag år. Det var länge sen det kändes ”roligt” att fylla år, efter 30 så slutade man liksom räkna. Jag är 30 + helt enkelt!

Det känns jobbigt att åren går så fort, det roligaste med den här födelsedagen är att det är min första födelsedag som författare. Det är mycket roligare att fira det än att fira att ytterligare ett år har gått. Men det jag alltid gör när jag fyller år är att reflektera över tillvaron. (Igår kväll tryckte jag i mig chips och ostbågar och tyckte synd om mig själv som var tvungen att inse att jag nu var YTTERLIGARE ett år äldre, men det är en helt annan reflektion det … )

Något som kan vara positivt med att fylla år är att om man inte är nöjd med tillvaron så kan man känna sig tvingad till förändring, tvingad till att ta tag i saker och ting. Man kan kalla det för olika saker, typ 30-årskris, 40-årskris eller 50-årskris men det behöver ju faktiskt inte vara något negativt. I mitt fall fick jag ångest mer och mer för varje år efter 30 för att jag ännu inte tagit tag i min dröm att bli författare. När jag fyllde 40 så fanns det två val: Antingen sparka mig själv i ändan och TVINGA mig  att skriva klart boken, eller också acceptera att jag skulle bli en bitter åldring som aldrig blev författare. Jag valde det första alternativet och det är jag så oerhört glad för. Det enda jag nu ångrar är att jag inte tvingade mig till detta tidigare … Men, men – att vara bitter tjänar verkligen ingenting till, ingenting alls.

Vill man något så måste man själv ta tag i det. Man måste leva mer här och nu. Och det försöker jag tänka på en dag som denna, min allra första födelsedag som författare! Och för den som undrar kan jag meddela att jag är 17 år på bilden, och min dröm var att bli författare redan då. Så dagens uppmaning blir: Kämpa för att nå din dröm … och när det är tungt: omge dig av fina vänner som uppmuntrar dig att fortsätta … och kämpa hårdare! 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s