Melissa …

Melissa var min första karaktär. Sedan kom Sofi, Anna och Sussi. Efter att boken var skriven och jag påbörjade min allra första redigering och min allra första research så insåg jag att namnet Melissa behövde bytas ut.  Föddes man 1971 så kunde man inte heta Melissa. Det kändes jättejobbigt, för hon VAR verkligen Melissa för mig. Jag provade med massor av andra namn, men INGET ANNAT kändes bra. Sen provade jag att ge henne namnet Linda. Det kändes helfel till att börja med, inget annat än Melissa ville jag ha. Så gick jag helt enkelt in i manuset och tog bort alla Melissa och bytte mot namnet Linda. Åh, vad det var jobbigt … I början fick jag verkligen anstränga mig för att säga Linda, men ju längre tiden gick desto mer naturligt kändes det. Och en dag var det plötsligt tvärtom: Hon VAR Linda! Nu har Linda varit just Linda under en lång tid, så nu tänker jag aldrig på henne som Melissa längre. Under den där första redigeringsfasen fick Annas pappa Patric byta namn till Lasse och Sofis mamma fick byta från Petra till Agnetha. Det var inte på långa vägar så känslomässigt jobbigt som när Melissa fick byta namn, men trots allt lite svårt att ställa om sig. Nu är det mer som en lustig grej att tänka tillbaka på.  Att Linda, Lasse och Agnetha en gång var Melissa, Patric och Petra. Men så var det …

3 reaktioner till “Melissa …

 1. Hej Maria!
  Vad kul att jag hittade dig här, nu ska jag följa dig och givetvis köpa boken när den kommer ut. Så spännande lycka till å spark i baken 👍🏼
  Anna på billingstorps kök 😊

  Gillad av 2 personer

 2. Så kul att ha hittat din blogg.
  Intressant det där med namn och karaktärer. Jag bytte namn på en av mina och då föll allt på plats.
  Håller utkik efter din bok när den släpps i slutet av månaden!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s