Så jobbar jag med boken just nu

Jag får många frågor om hur det dagliga livet som författare ser ut. Många frågar exempelvis om jag skriver hela dagarna, och det gör jag inte, även om jag periodvis gör det.

Det finns många olika faser i skapandet av en bok, och de olika faserna ser olika ut.

Nu är jag mitt uppe i redigeringsfasen, och den fasen är minst lika viktig som själva ”skriva-ner-texten-fasen.”

Redigeringsfasen är i mitt fall detsamma som researchfasen. Viss grundläggande research har jag gjort innan jag började skriva, men den mesta researchen – alla detaljer (och de är massor)- görs nu.

Jag har för tillfället tät kontakt med ”min” polis som kommenterar ”mitt” polisarbete. Hon ger mig tydliga direktiv om vad som fungerar och vad som inte fungerar. Hon förklarar också varför det inte fungerar, vilket är en viktig förutsättning för att jag ska bli bättre och bättre på det här. Polisarbetet är en oerhört viktig del av skrivandet när man skriver deckare, och jag har förstås lärt mig massor, mer för varje bok jag skriver, men ändå är det många detaljer som lätt blir fel.

Så kontakten med min polis är den allra viktigaste för boken jag skriver. Men det krävs så mycket mer för att få detaljerna rätt.

Jag har just för tillfället kontakt med en ambulanssjukvårdare, en rättspsykiatriker, en jurist och en florist. Allt för att få det att bli så bra som möjligt.

Igår åkte jag ut till Havstena och Lillegården igen (två områden i Skövde där en del scener utspelar sig.) Jag passade också på att kolla upp andra detaljer om platser jag skriver om.

Idag fortsätter redigeringen: Jag ska ändra texten efter min poliskontakts direktiv och sedan skicka iväg en ny text. Samtidigt har jag massor av mail som rör olika delar av författarskapet (bland annat några kommande event och ett kommande skrivprojekt) som måste svaras på och skickas iväg idag. Och eftersom det är den sista dagen denna månaden måste också månadens gästbloggsinlägg läggas upp.

Det här blir en bra dag! 🙂

Här kommer några bilder från gårdagens researchtur, alla relevanta för den fjärde boken i Lena Borell-serien:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s