Att kunna prioritera rätt är viktigt!

Nu var det tio dagar sedan jag senast skrev ett blogginlägg.

Så lång tid emellan brukar det inte gå, men jag är inne i en ovanligt hektisk period just nu. Dels har jag en deadline jag jobbar efter, men jag har också andra saker på gång som måste läggas tid på, (saker ni kommer få vetskap om längre fram) och i det läget är det förstås blogginläggen som får sättas på paus.

En av de viktigaste sakerna för att kunna jobba som författare är att kunna prioritera rätt.

Har man en deadline så följer man den.

Har man fått ett uppdrag så fixar man det.

Och eftersom jag måste ha ett extrajobb vid sidan av skrivandet för att få min inkomst till att bli acceptabel är det också en prioritering att jag måste sköta det jobbet på ett bra sätt.

Det finns så många andra delar av författarskapet som jag också håller på med: olika typer av marknadsföring, olika typer av samarbeten, deltagande på diverse bokmässor, planerar nya bokprojekt, svarar på mail och meddelanden och lägger ut inlägg på bloggen, på min Facebookförfattarsida och min Instagramsida. Men dessa saker får stå tillbaka när jag har fullt upp med de tre prioriteringarna. Som nu.

Att författarskapet hela tiden går framåt är ju en förutsättning för alla de extra-roliga guldkantsaktiviteterna man kan ägna sig åt som författare, som att mingla runt på olika tillställningar och dricka bubbel med andra författare! 😉

Så. Det här livet jag lever nu vill jag verkligen, verkligen fortsätta med. Därför tillbringar jag inte alltid dagarna med det jag allra helst vill, utan snarare med det jag behöver lägga tid på. Research och redigering är jobbigt, men jag skulle aldrig slarva med det. Att jag gör ett bra jobb just här och nu är ju trots allt förutsättningen för att kunna fortsätta så här. Och när jag tänker på det blir det så mycket enklare att hoppa in i researchen/redigeringen igen! 🙂

Jag vet inte hur det funkar för andra författare, men så funkar det för mig!

Foto av cottonbro pu00e5 Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s