Hur högt ska man sikta?

Å ena sidan:

Självklart vill jag bli bestseller-författare, självklart vill jag hänga i samma liga som de författare som ligger i topp!

Å andra sidan:

Det högst ställda målet är långt ifrån det enda målet. Att få leva min dröm ska vara roligt! Jag mår bra av att skriva och jag vill fortsätta må bra av att skriva. Jag vill inte ägna mig åt saker som hela tiden ökar stressen.

Om jag skulle känna att mina böcker inte är värda någonting om jag inte säljer lika mycket (eller får samma uppmärksamhet) som exempelvis Sofie Sarenbrant så skulle jag känna mig som en förlorare varje dag, och hur kul är det?

Inte kul alls.

Alltså:

Den jag tävlar mot är mig själv – det är MINA rekord jag ska slå!

Det är en utmaning i sig, och varje gång något positivt händer (som att jag hamnar på en topplista, får ett stipendium eller blir utvald i något sammanhang) så är det ett steg framåt för mig – och alla delmål som uppnås ska firas!

Självklart siktar jag högt med mitt skrivande – men det är oerhört viktigt att glädja sig åt allt positivt som händer under tiden man siktar högt.

Det är aldrig en självklarhet att bli läst eller lyssnad på, det är så lätt att försvinna i mängden.

Därför:

ALLA nya läsare, ALLA nya recensioner, ALLA betygshöjningar är viktiga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s