Grattis Sofie Sarenbrant, och tack för ett inspirerande inlägg.

Sofie Sarenbrant är Sveriges ledande deckardrottning.

Vi är många som sneglar upp mot henne, som drömmer om det hon upplever och får vara med om på den position hon befinner sig.

Det är en stenhård bransch. Man får ingenting gratis. Konkurrensen är så stor att det allra troligaste när man släpper en deckare är att man försvinner i mängden.

Det är inte så att jag jämför mig med Sofie Sarenbrant, det skulle bara leda till besvikelse varje dag.

Jag jämför istället med mig själv, och med det menar jag att jag hela tiden strävar efter att försäljningen av mina böcker ska öka, att antalet lyssningar ska öka, och det gör de!

Om man som författare tar sig framåt med varje bok man släpper är man på rätt väg, och det gör jag absolut!

Sofie skrev ett inlägg för några dagar sedan. Ett inlägg om att hennes bok Mytomanen har slagit försäljningsrekord. Jag och väldigt många med mig har läst inlägget och det är inspirerande. Här kommer det i hennes text som verkligen talar till mig:

”Siffran är nästan lite svår att ta in. Men den bevisar bara att HÅRT SLIT lönar sig. Att man aldrig ska ge upp. Inte lyssna på JANTE. Våga satsa, trots uteblivna framgångar.

Jag blev refuserad i flera år. När Vecka 36 väl släpptes var vissa recensenter snabba med att DÖMA. Jag tycker att man ska vara försiktig mot debutanter. Inte försöka döda skrivglädjen och ambitionerna. Jag skrev uppföljaren men det såg inte särskilt ljust ut för mig som författare.

Det var först när min femte bok Visning pågår kom i pocket som något hände. Jag visste inte om jag såg rätt när den plötsligt hamnade på topplistorna – och stannade kvar där. Men konkurrensen var MÖRDANDE. Bara att kavla upp ärmarna och försöka skriva ännu vassare.”

Kan vara en bild av 1 person, blomma och inomhus

Bilden här ovan är lånad från Sofie Sarenbrants Facebook-inlägg. Här hittar du hennes sida, där du kan läsa inlägget i sin helhet. (Inlägget är från den 4 augusti.)

https://www.facebook.com/sarenbrant

Jag har för övrigt läst (lyssnat på) hela Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld, serien där Mytomanen ingår.

Vad jag tycker?

Svar: Jag har lyssnat på HELA serien, sammanlagt hittills 9 böcker. Det borde vara svar nog.

Det finns så oerhört många böcker att lyssna på, och tiden man har är dyrbar, så jag skulle aldrig lyssna på 9 böcker i en serie om de inte var riktigt, riktigt bra!

Stort GRATTIS Sofie, du är väl värd dina framgångar och tack för ett inspirerande inlägg!

En tanke på “Grattis Sofie Sarenbrant, och tack för ett inspirerande inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s