Jag designar en ny roll-up.

Idag håller jag på och försöker skapa en ny roll-up.

För er som inte vet vad en roll-up är så är det en bildvåd som när den inte används ligger hoprullad i en bildkassett. När man sedan ska sätta upp sin roll-up och därmed visa sitt budskap drar man ut våden och spänner upp den med en pinne på en slags ställning.

Som författare är det en fördel att ha en roll-up med sig när man är med som utställare på en bokmässa.

Jag har redan en roll-up, men den skaffade jag inför boksläppet av Och allt blir återfött så jag skulle vilja ha en som mina deckare är med på. Annars är den fin och jag har haft stor nytta av den.

Här är jag på bild med min roll-up. Bilden är tagen av Petronella Simonsbacka på Töreboda bokmässa 2019.

Det största problemet med min befintliga roll-up är dock att den inte längre står stadigt. Den är minst sagt framåtlutande, såpass att den faktiskt faller framåt utan stöd. Jag har den uppsatt i mitt skrivarrum, men att den håller sig på plats beror på att jag har stöttat upp den med en stor mängd tidningar av märket Skriva.

Det är ganska roligt att planera för en ny roll-up, att designa den, fram till att man ska börja lägga in bilder och text och måtten inte stämmer. Allt ser bara helt snett ut.

Kanske avvaktar jag med en ny roll-up ändå, vi får se. Alla investeringar i firman måste noggrannt tänkas över.

Kanske kan jag laga den på något sätt?

Den fyller ju sin funktion med att göra bra reklam för mina två första böcker i alla fall, deckarna kanske jag kan skylta för på annat sätt? Jag har ju faktiskt en liten bordsroll-up för just deckarna.

Alla författare tänker olika här. En del investerar i nya roll-uper varje år, en del tycker man klarar sig bra utan.

Vad tycker du?

Det vore kul att få svar både av författare och bokmässebesökare.

Hur viktigt är det egentligen med en roll-up?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s