Att jobba som skrivarcoach och lektör.

Ni som brukar läsa inläggen här på bloggen har förstås koll på att jag är författare, men för att kunna jobba med skrivandet på heltid erbjuder jag också skrivar-relaterade tjänster via min firma. Vanligtvis är jag också skrivarkursledare på Studiefrämjandet samt försöker ta de föreläsningar jag får, men nu i pandemin ligger ju alla fysiska event nere.

Att jag jobbar som skrivarcoach och lektör har jag däremot verkligen haft nytta av under pandemin. Jag har blivit kontaktad flertalet gånger av olika personer som har velat ha hjälp med sitt skrivande på ett eller annat sätt.

Vad gör då en skrivarcoach?

För mig beror det helt och hållet på vad den som anlitar mig behöver för hjälp.

Ofta handlar det om ren textrespons: att någon vill ha min hjälp för att gå igenom deras manus, eller delar av det, men jag har också hjälpt personer helt utan skrivvana som vill ha hjälp med att skriva en viss text.

Vad gör en lektör?

En lektör går noggrant igenom alla delar av ett manus och kommer med råd och tips på hur texten kan förbättras. En lektör går igenom texten på alla plan, och listar textens styrkor och svagheter.

Att jobba som lektör är roligt men också ganska krävande. Krävande på så sätt att det behövs 100 % koncentration, och man måste hela tiden tänka på att vara både ärlig och tydlig.

Alla manus kan förbättras, och lektörens uppgift är att plocka fram förslag på hur just det manuset som han eller hon går igenom för tillfället kan bli bättre.

(Vill du läsa mer om mina skrivartjänster hittar du all info under menyn Marias Författartjänst här på hemsidan.)

Mitt senaste lektörsutlåtande blev klart förra veckan och idag såg jag detta fina omnämnande på Facebook:

”Att skriva bok är en så spännande resa på många plan, i så många steg och i så många härliga samarbeten! Tack till alla er vi haft härliga samtal med om hälsa och livsbalans, er vi fått äran att intervjua till boken, alla er som testläst manus, vår författarcoach och nu senast vår fantastiska lektör Maria Richardsson som gett sitt upplyftande och proffsiga utlåtande. Nu ser vi fram emot nästa steg av bearbetning.”

Manuset som jag lektörsläst ska bli en bok om självledarskap, hälsa och livsbalans.

Jag håller mina tummar hårt för att det går bra för den här boken, (som jag gör med alla de böcker jag lektörsläst) och här kan ni läsa mer om vad just denna boken handlar om och vilka som ligger bakom: https://www.crispyconcept.com/vara-tjanster#Bok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s