Ett dygn efter ljudboksläppet!

Igår släpptes Gryningsdåd som ljudbok. Nu har det gått ett dygn.

Den allra första tiden för en ljudbok är extremt viktig, det lärde jag mig med Våroffer.

Ju fler som lyssnar i början, desto större chans att man blir skyltad i någon av boktipskategorierna på Storytel vilket i sin tur leder till ytterligare synlighet. Den stora drömmen är att hamna på Storytels topplista, och att klättra uppåt. Men det är också det allra svåraste. Det är ju förstås den listan alla som släpper ljudböcker helst av allt vill hamna på. De allra flesta som släpper ljudböcker kommer inte i närheten av tio-i-topp-listan … men Våroffer lyckades. Min tredjeplats på Storytels topplista med Våroffer är det största som hänt mig som författare, så det är klart att jag hoppas av hela mitt hjärta på en placering på tio-i-topp-listan även denna gång.

Just nu har den 16 satta betyg på Storytel, med ett snitt på 3,5. Betyget hoppar väldigt upp och ner såhär i början. 16 satta betyg är helt okej på ett dygn med tanke på att ljudboken är över 8 timmar lång. Redan nu väldigt tidigt på morgonen är det 50 personer som lyssnar på den, i går kväll var det 80 som lyssnade samtidigt.

Gryningsdåd ligger just nu under Heta titlar på Storytel:

Den ligger under Spännande nyheter på BookBeat:

Den trendar på BookBeat:

Och please, kolla in betyget den har på Nextory:

Så. Ett dygn efter släppet sitter jag här.

Jag är så glad för alla som väljer just min ljudbok att lyssna på!

Glad. Och tacksam. Och väldigt förväntansfull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s