Den blomstertid nu kommer trendar bland ungavuxnaböcker på Storytel!

Kolla här, vad roligt!

Jag är inne på Unga vuxna-kategorin på Storytel och Den blomstertid nu kommer ligger i topp bland sökningarna denna veckan! Den trendar!

Mycket bra! 😀

Och mycket viktigt, med tanke på att varje extra röst som kommer in på den här boken innan den 28 februari behövs!!!

Jag känner mig väldigt kluven till det här med att hålla på och ”tigga” röster till min bok. Jag förstår att mitt prat om boken just nu kan uppfattas som lite tjatigt, men jag hoppas ändå på er förståelse inför det faktum att det här är en oerhört viktig tävling för mitt fortsatta författarskap, och i första skedet går det ut på att samla ihop så mycket röster som möjligt.

Det är sannerligen inte några dåliga böcker jag har som konkurrenter.

Nej, jag har kollat in mina konkurrenter i ungdomskategorin, och där ligger många böcker som verkar mycket starka.

En del böcker som jag själv tycker verkar mycket bra. En del böcker som är hyllade och har vunnit priser. Och så ligger där också exempelvis Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins, en internationell bestseller i serien om Hungerspelen. Det är mina konkurrenter.

Av de 24 nominerade titlarna i ungdomskategorin går endast 3 vidare till den stora finalen. Och de 3 som går vidare är de 3 som fått mest röster.

Tror jag att jag har stor chans att gå vidare till finalen?

Nej. Herregud, nej, det tror jag inte.

Jag tror att någon av de som har sina pappersböcker på STORA förlag går vidare, de som köptes in centralt på Akademibokhandeln, de som blev automatiskt inbjudna till morgonsofforna, de som var förhandstippade att bli stora långt innan de släpptes. Helt enkelt för att de har fått mest synlighet.

Men att jag inte förväntar mig att jag ska gå till final är inte en orsak att lägga mig ner platt och tänka att ”det spelar ingen roll om ni röstar, jag kan inte vinna ändå.”

Det vore fel mot förlaget Word Audio Publishing som har gett ut ljudboken, som tror på den, som beskriver den som gripande och finstämd!

Det vore fel mot Malin Molin, som är uppläsare till boken, för den här nomineringen är också hennes. Och hon läser in den alldeleles mästerligt!

Det vore fel mot Lindskog Förlag som gav ut pappersboken, som tror på den, som tycker att den är mycket bra.

Och framförallt vore det fel mot alla som har läst boken, lyssnat på boken och röstat på den. Alla dem som beskrivit boken som fantastisk, de som sagt att den har betytt massor för dem, de som har blivit berörda av Linda, Sussi, Sofi och Anna.

Och det vore dessutom att gå emot allt det som är jag.

Att jag skriver att jag inte TROR att jag går vidare till finalen är INTE samma sak som att jag säger att jag är chanslös.

Absolut inte!

För boken är bra! Boken är stark!

Och CHANSEN att gå vidare till finalen finns ALLTID.

För det första lyckades jag få ut den här boken som pappersbok på ett traditionellt förlag, vilket är något som bara händer en eller två personer per tusen.

För det andra lyckades jag få ut den här boken som ljudbok, trots att jag fick höra att den inte var aktuell för ljudboksformatet.

Och sedan blev då boken då nominerad till Storytel Awards, det stora ljudbokspriset. Priset där 2020 års bästa ljudböcker ska utses.

Varje röst är en röst närmare finalen.

Och varje delning är ett steg närmare ytterligare en röst.

Jag är stolt över den här boken. Jag tycker att den är viktig. Jag har fått mejl från både unga och äldre, både kvinnor och män, som säger att boken har betytt väldigt mycket för dem personligen.

Just därför är varenda röst på den här boken så viktig!

Just därför.

Röstlänk: Ungdom 2020 – Storytel Awards Sweden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s