Skillnaden och likheten mellan pappersboken och ljudboken till Den blomstertid nu kommer.

Den blomstertid nu kommer.

Min debutbok som släpptes på Lindskog Förlag 2017.

Jag fick en fråga hur det kan komma sig att den är nominerad till Storytel Awards 2021, där 2020 års bästa ljudböcker ska utses, om den släpptes redan 2017.

Svaret på det är helt enkelt att det endast var pappersboken som släpptes 2017. Ljudboken och e-boken släpptes inte förrän 2020, och då på ett helt annat förlag.

Orsaken till att det dröjde var att flera ljudboksförlag tvekade att ge ut den eftersom boken har fyra olika perspektiv. ”Man ska helst bara ha ett perspektiv i en ljudbok, högst två, det blir för rörigt annars”, fick jag höra.

Jag är glad att jag inte lyssnade så mycket på detta, jag är glad att jag inte gav mig. För Word Audio Publishing bestämde sig för att ge ut boken, trots fyra perspektiv.

Och i de recensioner jag har fått på ljudboken är det ingen som verkar tycka den är rörig.

Så här skriver signaturen Marie på Storytel:

”Såå bra skriven!! Fängslande och sanningsenlig.”

Och så här skriver skriver Maria bokälskare Johansson som recenserar böcker på instagram:

” Den bästa boken jag har läst på länge. Jag blev både arg, ledsen och glad. Den var fantastisk och absolut trovärdig. Tycker författaren har fått med allt. Så jag rekommenderar varmt att ni ska läsa den.”

Och nu är den alltså nominerad till Storytel Awards, och ett stort plus med det är att jag märker att även intresset för pappersboken ökar just nu. För även om pappersboken och ljudboken är utgivna på olika förlag med olika omslag, så är det ju ändå samma bok. Det handlar bara om ett annat sätt att läsa.

Här är en kort, enkel video jag gjorde tidigare i år för att skapa intresse för boken. Även om det är pappersboken som visas upp så gäller ju det jag säger lika mycket för ljudboken.

Här ser du skillnad på de två omslagen:

Det första omslaget gäller alltså pappersboken, släppt på Lindskog Förlag 2017, och det andra omslaget gäller ljudboken (och e-boken), släppt på Word Audio Publishing 2020.

Röstningen på Storytel Awards pågår fram till den 28 februari och här kan du läsa mer om tävlingen: Storytel Awards – Storytel Awards Sweden

Den blomstertid nu kommer ligger i ungdomskategorin och här ligger länken dit: Ungdom 2020 – Storytel Awards Sweden

Och här hittar du Maria Johanssons sida på Instagram om du vill kolla in fler bokrecensioner: Maria bokälskare Johansson (@mariiajohanssoon) • Foton och videoklipp på Instagram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s