Vad ska man göra när man har nått sitt mål?

I mitt förra inlägg skrev jag att mitt liv förändrades när jag fick min första bok utgiven. Det var så. Men inte på det sättet att jag helt plötsligt kunde håva in en massa pengar eller fick sitta i Tv-soffor, det var mer så att det blev en skillnad i mitt eget tankesätt och inställning. som gjorde jättestor skillnad.

Jag hade ju alltid velat bli författare och alltid drömt om det, men hade jag verkligen vågat tro på det?

Kortfattat kan man säga att utgivningsbeskedet ledde till att mitt negativa tänkande ändrades till ett positivt tänkande. Och att ha ett positivt tänkande är förstås betydligt enklare när man känner att man hela tiden utvecklas och blir uppskattad för det man gör. Och det positiva tänkandet i kombination med att jag kände att jag utvecklades och fick uppskattning för det jag gjorde ledde till att jag också började må bättre psykiskt.

Jag insåg att jag behövde fundera över hur jag skulle göra för att inte helt försvinna i mängden. Det började med att jag sökte utbildningen Skrivarlinjen på Skrivarakademin, och när jag blev antagen där bad jag om tjänstledigt på jobbet. Jag tror inte att jag hade tagit det steget om jag inte fått mitt utgivningsbesked. Att gå utbildningen var fantastiskt kul, och från dag 1 kände jag att det var det här jag ville syssla med. Skrivandet.

Jag tänkte att nu när jag nått mitt mål så behövde jag sätta upp nya mål, för man vill ju förstås hela tiden komma längre. Och det har jag gjort sedan dess.

Satt nya mål och kommit längre.

Hittills har författarjobbet varit betydligt mindre glamouröst än vad jag trodde, men absolut lika roligt som jag hoppades på. Det här är utan tvekan det roligaste jobb jag har haft!

Jag sa upp mig från mitt ordinarie jobb ett tag efter utbildningen, och nu jobbar jag i huvudsak med mitt skrivande. Eftersom jag inte kan försörja mig på detta har jag skaffat mig ett roligt extrajobb som demonstratör för olika matprodukter. Det jobbet ligger ju tyvärr nere just nu på grund av Covid 19, men jag hoppas att det kommer igång snart igen.

Som tur är har jag fått in lite royalty och uppdrag i firman det här året!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s