För mig får mina två första böcker inte komma i skymundan för mina två senaste.

Som mamma älskar jag förstås mina två barn lika mycket. Det är för mig en självklarhet.

På samma sätt är det en självklarhet för mig att älska mina fyra böcker lika mycket. Jag har lagt ner mitt allt i dem alla fyra, och det har varit mycket mycket starka känslor inblandade i skaparprocessen hos dem alla.

Mina två första böcker är för målgruppen unga vuxna, men jag skulle vilja lägga till ”och för vuxna i alla åldrar.”

Mina två senaste böcker tillhör genren deckare, och att släppa böcker för unga vuxna är en stor skillnad mot att släppa deckare. Med Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött har jag hela tiden fått kämpa för att nå ut, medan Våroffer och Gryningsdåd tycks hitta nya läsare hur lätt som helst.

I det här inlägget vill jag uppmärksamma att mina två första böcker faktiskt båda har högre betyg än VårofferStorytel och BookBeat. (Gryningsdåd har inget betyg där eftersom den inte släpps som ljudbok förrän i mars.)

Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött har båda fått mycket fina recensioner, men vad tycker de som är i målgruppen själva?

Det här mejlet fick jag för ett tag sedan från en 16-årig tjej. Ett fantastiskt fint mejl som rörde mig till tårar. Och jag har fått hennes tillåtelse att lägga ut mejlet här på bloggen. Jag har lagt ut det en gång förut, men här kommer det igen.

”Jag heter *** och är snart 16 år. För några veckor sedan läste jag ‘Den blomstertid nu kommer’ och var så hungrig efter mer att jag läste ‘Och allt blir återfött’ på en gång. Sedan dess har jag inte riktigt kunnat släppa tjejerna i böckerna.

Jag drömmer om att bli författare men skriver egentligen bara i skolan. Av någon anledning blir jag kreativ när jag måste skriva. Jag har länge tänkt att jag borde komma igång med skrivandet om jag vill nå min dröm. Mina vänner satte eld i baken på mig och i kombination med din historia och bakgrund har jag för en gångs skull kommit igång.

Tack för väldigt fina böcker och den inspiration du har givit mig.

Jag läste nyligen i din blogg att du inte riktigt känner dig färdig med Anna, Linda, Sussi och Sofis historia. Jag ber dig: snälla skriv mer! Jag måste få reda på hur det går för dem. Speciellt Sussi, som jag tyckte allra mest om. Jag tror på att så fort man gör något kreativt och delar med sig berör man andra. Det har du gjort. Tack.”

Böckerna finns också som ljudböcker och e-böcker, då släppta på Word Audio Publishing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s