Jag drömde om att beröra andra med mitt skrivande.

Idag har jag redigerat min sida här på bloggen med recensioner.

Herregud, vad många kommentarer Våroffer har på Storytel. Jag trodde att jag hade någorlunda koll, men det låg massor av kommentarer där som jag hade missat, de allra flesta väldigt positiva. Så nu har jag uppdaterat min recensionssida med lite nytt.

Min recensionssida fyller mig med energi och tacksamhet. För de recensioner och kommentarer jag får på mina böcker gör att jag väldigt tydligt känner varför jag egentligen håller på med det här, varför jag skriver och skriver och skriver.

Det var det här jag drömde om när jag var yngre.

De här kommentarerna som jag får nu på mina böcker, de vackra orden om det jag skriver.

Jag hade en önskan om att kunna beröra andra … och nu är det deras kommentarer som berör mig …

”En mycket tänkvärd och gripande ungdomsroman.
Richardsson skriver ungdomligt och lättförståeligt. Hon besitter även en
otrolig förmåga att leva sig in i karaktärernas tankar, känslor och agerande.

Berättelsen känns väldigt trovärdig och realistisk. Dessa tonårstjejer finns
fortfarande bland oss och till och med i oss. De är någon vi kan känna en viss identifiering med, oavsett om det är Sussi, Linda, Anna eller Sofi.

Även om boken utspelar sig på 80-talet så känns berättelsen aktuell och skulle sätta ord på många ungdomars tankar och känslor idag. Skulle nog rekommendera boken till ungdomar i mellanåldern. Boken förtjänas att diskuteras i klassrummet, då många kanske finner självinsikt, tröst eller en tankeställare.” Recension på Den blomstertid nu kommer av Boksyster

”Fyra unga kvinnor med olika bakgrunder som på olika sätt försöker att återerövra sina liv. Genom droger, och förtvivlan samt sökandet efter kärleken har format kvinnorna där de på något sätt försöker finna tillit och hopp till de vuxna som inte finns kvar. Tiden måste läka deras sår.. Läste den första delen och debuten Den blomstertid nu kommer och nu den fristående delen och allt blir återfött.
Denna del är så gripande och jag kan nästan ta på deras känslor, så fantastisk skriven med ett djup och smärta som kan ta andan ur en men samtidigt inge ett hopp. Beskrivningen av alla karaktärer gör det lätt att tadem till sig och man vill så gärna skydda dem från deras smärta. Vet knappt hur jag ska kunna uttrycka mig då den är så berörande, tror att jag dog en smula av slutet. Jag säger helt enkelt LÄS böckerna för de är helt galet bra. Går inte att sluta läsa, för den är så laddad av känslor.
Maria Richardsson har en fantastisk förmåga att uttrycka sig i skrift och det blir en känslosam lässtund men ack så bra på alla vis. Tveka inte att läsa dem för de förtjänar att läsas.
Mitt betyg blir fem av fem möjliga.
Tack för jag fick läsa din bok.” Recension på Och allt blir återfött av Agnetha Lundebring Jönsson

Vilken spännande bok. Det var nästan så att man glömde andas mellan raderna. Karaktärerna var oslagbara. Man riktigt såg personerna framför sig. Storyn mycket mycket bra. Vill ha en fortsättning snart.
Jag ger den 5/5.” Recension på Våroffer av Maria bokälskare Johansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s