Författarvardag.

Igår Skara, idag Falköping.

Är man en känd författare behöver man inte försöka sälja in sin bok på det här sättet, då hamnar man automatiskt på de stora bokhandelskedjorna, men de allra flesta av oss behöver själva jobba för att få boken att tas in på någon bokhandel.

Som jag har sagt förut är det här en hård bransch och det vanligaste svaret man får är tyvärr nej.

Det räcker alltså inte med att lyckas komma igenom det där nålsögat för att få sin bok utgiven, man måste oftast fortsätta jobba varenda dag för att ta sig framåt.

Min debutbok släpptes 2017, och när boken blivit utgiven var jag väldigt oerfaren. Men, som med allt annat, övning ger färdighet. Och jag har lärt mig massor av nya saker hela tiden.

När jag försökte sälja in Den blomstertid nu kommer i början möttes jag med skepsis. Jag märker tydligt att jag tas på större allvar som författare nu när jag skrivit tre böcker. Men självklart har det också betydelse att Våroffer är en deckare, och att den utspelar sig i Skövde och städerna runtomkring.

Vilka bokhandlare som tar in Våroffer får ni veta när den saken är klar.

Men när jag nu ändå var i Falköping passade jag på att kolla in Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött på deras plats på Falköping bibliotek.

Där stod de och såg snygga ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s