Korrekturläsning av Våroffer inför sättning av pappersboken!

Fredag idag och jag börjar äntligen känna mig lite bättre, har varit sjuk i veckan. Det är frustrerande att vilja skriva och inte orka.

Just nu är jag mitt uppe i korrekturläsning gällande Våroffer inför att den ska bli pappersbok.

Jag har fått frågan varför man måste korrekturläsa en bok som redan finns utgiven som ljudbok. Framförallt handlar det om att man läser och lyssnar på olika sätt. I en ljudbok är det ingen som ser en felstavning, att något hamnar på fel rad eller att man missar kursivering eller fetstil där man ska ha det. Men i en pappersbok syns sådant.

Det känns lite märkligt att gå igenom Våroffer igen eftersom jag nu är inne på tredje boken i serien. Det känns som om det var evigheter sedan jag skrev den. Men jag kommer ihåg att jag hade exakt samma känsla när jag skrev Våroffer samtidigt som jag korrekturläste Och allt blir återfött. Då kändes det som om det var jättelängesedan jag skrev Och allt blir återfött, men så var det ju inte.

Det är väl bara det att hjärnan är så inställd på det som man är mest inne i just här och nu.

Tre bilder från ställen där delar av Våroffer utspelar sig. Foto: Chatrin Carlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s