Från och med den här månaden finns det möjlighet för mina gästbloggare att gästblogga igen!

Idag är det återigen en av de sista dagarna i månaden, och som ni vet betyder det att det börjar bli dags för månadens gästbloggare. Juni månads gästbloggare presenteras imorgon, men idag vill jag skriva ett inlägg rent allmänt om mina gästbloggsinlägg.

I mars 2018 började jag med gästbloggare här på Marias Författarblogg, och orsaken var helt enkelt det att jag hade funderat en hel del kring bloggens läsare, vad jag trodde de ville läsa om. Har man en blogg så vill man ju nå ut, man vill få inlägg som blir lästa, och då behöver man påminna sig om då och då vilka det är som läser just den här bloggen.

Jag tror att bloggens regelbundna läsare framförallt består av två olika grupper. Dels den gruppen som är intresserade av mitt skrivande och mina böcker, men också naturligtvis alla de som skriver själva.

De som vill veta hur de ska göra för att nå utgivning med sitt manus eller som redan har gett ut böcker, de som vill veta om de är på rätt väg, de som tycker det är intressant att veta hur andra har gjort och de som vill ha skrivtips.

Jag gillar att skriva om skrivtips!

Både mina egna skrivtips och andras skrivtips.

Och som alltid uppmanar jag de som läser bloggen att kolla in alla skrivtips de kommer över, men att sedan sålla och bara behålla dem som funkar just för dem i den situation de befinner sig i just nu. Det är klart att man till viss del vill ha olika typer av skrivtips beroende på om man har möjlighet att skriva på heltid eller om man har skrivtid varannan tisdag mellan klockan 18 och 19. Likaså spelar det förstås in om man bor själv, har familj eller är ensamstående med flera barn.

Jag får hela tiden väldigt många frågor kring hur JAG har gjort för att få mina böcker utgivna, och just därför bestämde jag mig för att börja med gästbloggare. För det är ju intressant att läsa om olika vägar att gå.

Jag har gett ut mina böcker på traditionella förlag, men många ger ut själva eller på hybridförlag.

Vad finns det för fördelar och nackdelar?

Hur tänker andra författare?

Finns det någon som fått sin bok antagen på första försöket?

Finns det någon som har kämpat i 20 år med samma manus? Hur orkar man det?

Vad driver andra framåt?

Samtidigt som det är intressant att läsa alla solskenshistorier får man inte glömma att det finns många som kämpar på år ut och år in UTAN att nå utgivning. Vad är det som får dem att fortsätta hoppas?

För mig är det viktigt att mina gästbloggare består av skrivande människor som har kommit olika långt i sitt författarskap, och det känns också viktigt med gästbloggare som skriver i olika genrer och på olika sätt. Jag vill ha gästbloggare i skiftande åldrar, av olika kön och som gärna tänker på olika sätt.

När jag kollar statistik på Marias Författarblogg så ser jag att min sida ”Mina gästbloggare” alltid är välbesökt, och inte bara de senaste gästbloggarna, jag ser tydligt att ALLA mina gästbloggare blir lästa och eftersökta på bloggen lite då och då, vilket är jättekul.

Jag har varit noga med att det ska vara en helt ny gästbloggare varje gång, men nu från och med morgondagens gästbloggare kommer det att vara möjligt för alla mina tidigare gästbloggare att få gästblogga ytterligare en gång.

Ibland måste man nämligen tänka om lite, jag tänker att läsarna på den här bloggen säkert har intresse av att få reda på vad som har hänt sedan mina gästbloggare skrev förra gången. (Vissa av mina gästbloggare har tidigare fått skriva ytterligare inlägg, men då har det inte varit frågan om månadsbloggsinlägg.)

Så den av mina tidigare gästbloggare som är intresserad av att skriva ett uppdaterat inlägg (och som tycker att det finns något intressant att skriva om som hänt sedan sedan sist) skickar PM till mig, så blir man uppsatt på min lista.

Och jag kommer själv att blanda nya och gamla gästbloggare precis som jag önskar. Hoppas ni är nyfikna på detta, och hoppas att ni vill läsa inlägget imorgon, det första månadsgästbloggsinlägget med en av mina ”gamla godingar!”

Vem är det?

Vad har hänt sedan sist?

Kolla in imorgon så får ni se! 🙂

Bilder på mig tillsammans med fem av mina tidigare gästbloggare och författarkollegor:

Louise Halvardsson, Petronella Simonsbacka, Gunborg Sahlin, Maria Bouroncle och Annette Brandelid.

Mina gästbloggare är hittills 27 stycken, och här hittar ni dem alla: https://mariasforfattarblogg.com/mina-gastbloggare/

***

Foto på denna sida: Chatrin Carlsson, Ola Hendberg, Annica Poring, Petronella Simonsbacka och privat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s