Jag lär mig mer för varje bok jag skriver

Jag kör på med slutredigeringen. Nu är det inte långt kvar förrän min fjärde bok, min andra deckare, uppföljaren till Våroffer är HELT klar.

Redigeringen av en bok är en jobbig fas, absolut.

Ju närmare slutredigeringen jag kommer desto mer isolerar jag mig.

Jag går in mer och mer i den världen där boken utspelar sig, jag blir ett med mina karaktärer. Men samtidigt som det är en jobbig fas så är det också en väldigt spännande fas. Spännande och rolig. Och det är för att jag vet att för varje dag jag jobbar intensivt med mitt manus så kommer jag ett steg närmare utgivning.

Och det är också intressant när man märker att det går att göra mer av den text man tidigare uppfattade som ”färdigredigerad.” För så länge det går att göra mer, och man känner att det blir en förbättring, så var texten inte färdigredigerad innan.

När jag skrev min första bok, Den blomstertid nu kommer visste jag ingenting om redigering. Allt var nytt och allt var okänt.

Men nu sitter jag här med bok fyra och känner att jag har stenkoll på läget. För det är ju så. Som författare har jag 100 % koll på min text. Inget förlag jag har jobbat med har gått in och ändrat ett enda ord i någon av mina texter utan min vetskap. Och det gör ju att man lär sig jättemycket på varje bok man skriver. Hur processen med att få boken färdig går till.

Jag sitter här mitt i min slutredigering, och jobbar på. Jag vet inte exakt hur lång tid det kommer att innan jag är helt klar. Men jag kommer att känna när jag är klar, det vet jag. Och snart är jag där …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s