Som att leva i två världar.

Att det är märkliga tider just nu vet vi alla om. Fortfarande känns det ganska overkligt emellanåt det som händer. Här i Sverige, men också ute i världen. Begreppet ”ta en dag i taget” är det som gäller nu.

Samtidigt måste man tänka positivt, försöka leva så normalt man kan …

Försöka leva som vanligt fast ändå HELT annorlunda.

Förra helgen fick jag ställa in två roliga saker jag hade sett fram emot tillsammans med vänner, och de författarevent jag hade framför mig i vår har förstås avbokats. Jag har flera närstående till mig som är i riskgruppen av olika anledningar, och igår fick jag reda på det jag befarade, att jag också tillhör en riskgrupp.

Samtidigt som detta händer går det jättebra för min nya ljudbok Våroffer som släpptes för två veckor sedan. Den har hamnat på topplistor, har fått jättefina recensioner, högt betyg och väldigt många har lyssnat redan.

Och jag är författare. Att vara författare är mitt huvudarbete, och mitt mål är ju hela tiden att kunna tjäna mer pengar på det. Det är inte en önskan utan ett måste och för att komma dit är det OERHÖRT viktigt att jag marknadsför mig. Att jag hela tiden jobbar aktivt för att få andra människor att hitta till mina böcker.

Inte bara till Våroffer. Utan också till Den blomstertid nu kommer och Och allt blir återfött.

Det är klart att det på ett sätt kan kännas lite märkligt att lägga ut inlägg om hur glad jag är över varje dag jag ligger kvar på topplistan och hur lycklig jag blir över alla nya, fina recensioner som kommer in.

Men det är faktiskt så jag måste jobba som författare.

Jag kan vara lycklig över att Våroffer ligger kvar på topplistan på Storytel trots att jag samtidigt har en helt annan verklighet att förhålla mig till, den verkligheten vi alla har att förhålla oss till just nu. Den som består av väldigt mycket oro.

Det är lite som att befinna sig i två världar.

Ta hand om er alla.

Håll er hemma om ni kan.

Jag hoppas det vänder snart.

Fotot på mig är taget av Chatrin Carlsson

2 reaktioner till “Som att leva i två världar.

  1. Jag hoppas också det vänder snart, det gör vi nog alla. Denna pandemi är så skrämmande. Naturligtvis måste det kännas lite konstigt att få sitt genombrott som författare mitt i en sådan krissituation, men du förtjänar denna tid och jag tycker för min del att det är skönt att det också händer positiva saker just nu. Jag försöker rapportera så mycket positivt som möjligt på Kulturopportunisten.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s