Jag skriver inte mina böcker för att de ska gå hem hos alla.

Jag skriver inte mina böcker för att de ska gå hem hos alla. För det första är det en omöjlighet att skriva en bok som går hem hos alla, för det andra kan jag inte censurera min text för att någon eventuellt kan ta illa upp, jag skriver inte på det sättet. Jag skriver den storyn som kommer ut ur mig, punkt slut. Även om den provocerar.

Min bok Våroffer ligger just nu på fjärde plats på Storytels topplista, vilket jag är fantastiskt glad över! Sedan den släpptes den 9 mars har jag fått massor av positiva, fina recensioner.

Samtidigt har jag märkt att det finns de som verkligen inte gillar boken, som har starka åsikter mot att den innehåller alldeles för många ”konstiga” karaktärer. Och jag förstår precis vad de menar med ordet ”konstiga”, boken innehåller flera karaktärer som inte följer normen och flera karaktärer som lider av psykisk ohälsa vilket ter sig på väldigt olika sätt. I verkligheten finns ju dessa människor bland oss, men man märker inte av det så tydligt om de inte finns i vår närhet.

Jag ser på kommentarerna att det finns en del som tycker att Våroffer är ”lite för mycket”, jag vill inte förklara mer än så eftersom jag absolut inte vill spoila. Men samtidigt är det just det de som gillar boken tycker mest om.

Alla människor har olika smak när det gäller vad man gillar att lyssna på eller inte, och jag tror särskilt att det gäller deckare.

När jag skrev Våroffer förstod jag att den skulle bli ogillad av vissa eftersom den är uppbyggd på ett helt annat sätt än en ”klassisk” deckare.

Men det var den här storyn jag ville skriva, och den har ju också blivit mycket älskad av många! Snittbetyget på Storytel talar sitt tydliga språk.

Tack till alla som lyssnar på den, och tack till alla som sätter betyg på den och kommenterar den. ❤️
Det är klart att vi alla tycker olika, och det är helt okej att det är så.

(En del av denna text är tagen från mitt inlägg på en ljudboksgrupp på Facebook.)

Bilden ovan visar antal satta betyg och snittbetyg på Storytel. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s