Jag är så glad, uppspelt och tacksam!

Det är lördag morgon, den första veckan efter att min nya bok släpptes. Det har gått fem dagar, bara fem dagar, men det har verkligen hänt hur mycket som helst på den tiden.

Våroffer har i skrivande stund 180 betygsättningar på Storytel.

Den ligger bra till i betyg på både Storytel, BookBeat och Nextory. På den femgradiga skalan har Våroffer i skrivande stund 3,98 på Storytel, 4,0 på Nextory och 3,7 på BookBeat. Och det där pendlar lite upp och ner hela tiden, men boken håller sig väldigt tydligt kring betyget 4.

Att man som författare blir läst/lyssnad på är ingen självklarhet, och det är jag väl medveten om eftersom jag släppt två böcker tidigare som fått fantastiska recensioner av de allra flesta som har läst dem, men däremot har det varit svårt att få folk att hitta till böckerna, att få folk att veta att de här böckerna finns och att de är bra.

Den här gången har det varit helt annorlunda.

För det första är ju Våroffer en ljudbok, och bara det gör ju stor skillnad. Sedan är det också min första deckare, mina två andra böcker är för kategorin unga vuxna. Och den är släppt på Lind & Co, mina tidigare böcker är utgivna av Lindskog Förlag.

Hittills har allt varit enklare, och allt har börjat rulla mycket snabbare.

På Storytel ligger Våroffer i boktipskategorierna Veckans utvalda, Trendande titlar, Populär spänning och Deckarserier att börja med, se bilden ovan.

På BookBeat ligger den i boktipskategorierna Trendar just nu, Veckans mest lyssnade och Spännande Nyheter, se bild ovan.

Och hur går det för boken på Nextory?

Kolla in bilden ovan, den här bilden är vad som dyker upp när man trycker på kategorin Ljudböcker på Nextory.

Behöver jag nämna att jag är ganska så nöjd med placeringen jag har fått där?

Och jag har redan fått massor av recensioner, massor! Och de allra flesta är väldigt positiva, en del är så fina så jag hisnar. Men recensionerna är värda ett alldeles eget inlägg, både den stora mängden positiva recensioner men också de negativa (även om de är få jämförelsevis.) För i och med att jag nu når ut på ett helt annat sätt så har jag också fått mina allra första sågningar. Hur känns det som författare? Det kommer ett inlägg även om det.

Bilden ovan visar ett exempel på inlägg jag numera ”snubblar över” på Facebook, inlägg från personer som jag inte har en aning om vilka de är. Och det har hänt hela tiden de senaste dagarna när jag är inne i olika ljudboksgrupper på Facebook att för mig okända personer går in och rekommenderar Våroffer till andra. Alltså, den känslan …

Jag lägger in den här bilden på mig här. Den känns helt enkelt väldigt relevant i sammanhanget.

Jag känner mig så oerhört glad, uppspelt, och tacksam över allt det som händer just nu.

I måndags hade jag tänkt att ta ett glas bubbel för att fira att Våroffer äntligen var utgiven. Men jag var nervös för hur den skulle tas emot, tänk om folk hatade den? Tänk om ingen ville lyssna?

Well. Ikväll ska jag ta det där glaset.

För det här är verkligen en anledning att fira!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s