Inte alltid lätt med respons från de närmaste.

Min andra deckare är uppe i det antal sidor som behövs, första utkastet är klart som jag tidigare skrivit. Jag är riktigt nöjd med storyn, både själva ”fallet” och storyn runt min huvudkaraktär Lena.

Så långt allt väl.

Men ingen redigering är gjord (och saker och ting hänger inte alls ihop), all research är kvar (och jag inser att researchen blir extremt omfattande) och tidslinjen är fel på så oerhört många ställen.

Min man har bett att få börja läsa, och jag har förklarat för honom att jag är nog inte redo än. Men så lät jag ändå honom läsa, för jag tänkte att det kan vara bra om jag får hans input på tidslinjen, alltså hur scenerna ska ligga. För jag känner att det är där jag vill börja. Har jag bara löst den biten så ska jag ta tag i det andra sedan.

Det går sådär med hans respons och vårt samarbete just nu kan jag meddela. Han kan uppenbart inte bortse från det andra trots att jag bara bett honom att fokusera enbart på scenernas ordning och själva storyn.

När jag frågar ”Håller storyn?” så menar jag ”Håller storyn förutsatt att jag får ordning på all research” men han anmärker på helt fel saker. Typ ”Detta måste du kolla upp mer, jag tror inte detta förfarande stämmer.”

”Nej, jag vet ju det, men det kollar jag i nästa fas.”

”Men du bad ju mig kolla nu. ”

”Du fokuserar på fel saker”, sa jag.

”Vill du ha min hjälp måste jag ju få räkna upp alla de saker jag reagerar på”, sa han då. Med irriterad röst.

Well.

Nu lagar jag mat istället.

Tror vi båda behöver en paus i detta.

Förmodligen är det bättre att jag skriver ut alla scener, pusslar ihop dem i ordning, redigerar, researchar och SEDAN låter honom komma in med sina åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s