23 december – Skrivtips nr 23!

Maria Richardsson

Idag är det den 23 december, och här kommer skrivtips nummer 23.

När jag för första gängen skulle skicka mitt manus till förlag så var allt nytt. Allt.

Det är inte så att jag påstår att jag har stenkoll och är expert på allt nu, absolut inte, men allt är ju hela tiden beroende av vad man jämför med. Om jag jämför vad jag visste då med vad jag vet nu så är skillnaden väldigt stor. Första gången är ju ändå alltid första gången.

Jag läste att man skulle bifoga ett följebrev när man skickade in sitt manus.

Följebrev? Vad var det?

Jag hade ingen aning.

Ett följebrev är som en liten kombination av en sammanfattning av ditt manus och dig själv. Och det ska vara relativt kort. När jag har tittat runt på olika sidor verkar många förläggare tycka ett 1 A4 är lagom. Alltså inte mer. Och vad…

Visa originalinlägg 203 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s