Ibland vet man direkt, ibland inte.

Jag kände redan från början att Pontus inte var rätt.

Det funkade, men det var något som gjorde att den där wow-känslan uteblev.

Det var något som skavde, men jag kunde inte riktigt peka på vad det var.

Jag tror inte ens att jag insåg vad det var förrän HAN dök upp.

Simon.

Med Simon här insåg jag direkt att det var kört för Pontus. Och jag insåg också att med Simon var det där skavet borta. För det var liksom han det borde ha varit redan från början.

Vad detta handlar om?

Det här handlar om en viktig karaktär i min tredje deckare, jag har precis bytt namn på honom från Pontus till Simon. Det måste kännas rätt med namnet, men ibland hittar man inte rätt från början. Då får min karaktär ett namn att bära så länge, tills det där ögonblicket uppenbarar sig och man inser vilket namn som är det rätta.

Som idag. När Pontus fick lämna min story. Som idag. När Simon kom.

4 reaktioner till “Ibland vet man direkt, ibland inte.

 1. Så intressant, jag fick direkt känslan av att det är riktiga personer du skriver om. Fast det är en karaktär i en kommande bok. Kändes så verkligt på något sätt. Det är fascinerande hur man kan skriva ett ”enkelt” blogginlägg där det känns som riktiga personer. Intressant verkligen. Blev visst lite svamlande….

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag har exempelvis haft någon som heter Stefan i nästan varje bok jag skrivit. Fast bara i början.
   I de färdiga böckerna är det endast i en bok jag har kvar namnet, och det är i ”Den blomstertid nu kommer.”
   (Samma karaktär är nämnd i ”Och allt blir återfött.”)
   Stefan i ”Våroffer” heter nu istället Martin och Stefan i deckare nummer 3 heter Robert. Och det är mycket bättre så.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s