Fin recension på Och allt blir återfött!

Yes! Vad glad jag blir!

Jag har precis fått en ny fin recension på Och allt blir återfött, min nya bok!

(Obs! Varning för spoiler!)

Texten nedanför är kopierad från Facebook, och recensionen är skriven av Louise Halvardsson.

***

Det här är författaren Maria Richardsson som jag träffat på Bokmässan ett par gånger. Jag gillade hennes första bok Den Blomstertid Nu Kommer och nu har jag läst uppföljaren Och Allt Blir Återfött. Här kommer en minirecension:

Och Allt Blir Återfött känns som en dramaserie på TV fast i bokform. Just för att man får titta in i flera olika liv – liv som hänger ihop. Det är ganska ovanligt att få följa flera olika livsöden och ofta svårt att väva ihop dem, men det har författaren lyckats med!

I den första boken fick de fyra olika livsödena ta lika mycket plats, men i den här romanen känns Sussi som en tydlig huvudperson. Hon har förlorat sin mamma, har en frånvarande pappa och är uppväxt bland missbruk och prostitution, men det finns också en fosterfamilj och en ”lillebror” som hon betraktar som sitt eget barn. Det är Sussis liv handlingen främst kretsar kring. Personerna runt omkring blir alla inblandade i hennes trassliga liv och hjälper till att trassla ut det.

Vad jag gillar är att alla karaktärer känns som väldigt ”vanliga” människor. Det är mycket tragik och misär, men skildrat med värme och omtanke.

Foto: Annica Poring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s