Lösa trådar överallt som behöver knytas ihop.

Jag håller på och skriver på deckare nummer två. Och jag känner att det blir riktigt bra. Jag är mycket nöjd med de flesta av scenerna.

Så, börjar den kanske bli klar snart?
Svar: Nej. Inte på långa vägar.

För det första är den alldeles för kort, jag behöver öka med drygt 20.000 ord. Och det är inte gjort i en handvändning precis.
Jag jobbar just nu på att hitta exakt VAR i boken jag behöver fylla på med mer text.
Samtidigt har jag vissa scener som på något sätt beskriver samma sak, alltså måste jag också ta bort allt det som är överflödigt.

Det är alltså dags för den första redigeringen. Först när jag vet var jag ska lägga till text och var jag ska ta bort text kommer jag att ge mig på själva texten igen.

Så tro mig: Det är massor kvar att göra, MASSOR!

Men för varje bok jag skriver blir jag mer och mer säker på processens gång. Det är en fördel, en klar fördel. Jag är inte det minsta orolig över att jag kommer att få ihop det till slut. Fast… Hur lång tid det kommer att ta, det är jag mer osäker på.

2 reaktioner till “Lösa trådar överallt som behöver knytas ihop.

 1. Jag tror det är svårt att förstå hur mycket arbete som ligger bakom en bok, om man inte testat själv. Jag hade i alla fall bilden av att man hade en berättelse i huvudet, skrev ner den och så var det väl klart! Eller? Det visade sig ju vara fel, fel, fel. Först ska det ändras lite, sedan redigeras, redigeras och mer redigering. Och korrekturläsas. Sedan kanske man är klar! 😀 Hoppas och tror att din blir görbra!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Lotta! 😀
   Jag håller med dig fullständigt, när jag skrev min första bok hade jag ingen aning alls om vilket jobb det var. Jag trodde precis som du. Och jag tror de flesta som inte gett ut någon bok tänker så, för man inser nog inte vidden av det hela förrän den första är ute. Men man lär sig också oerhört mycket på hela processen. Och efter första boken blir det lättare på så sätt att man vet vad redigering innebär.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s