Att bygga upp en levande tillvaro runt mina karaktärer underlättas av låttexter!

När jag skriver vill jag ha det tyst runt omkring mig. Men låtar betyder oerhört mycket för mig, så jag lyssnar mycket på musik både innan och efter jag skriver en scen.

Eftersom jag själv är textförfattare så är det ju texterna som står i fokus hos mig. Och jag kan bli oerhört drabbad av en text när jag tycker att den stämmer in klockrent på en scen eller en karaktär i boken.

Så jobbar jag exempelvis med mina karaktärer när jag skriver, alla mina huvudkaraktärer (och många bikaraktärer) har låtar jag förknippar med dem och som gör att jag lättare kommer i stämning för att skriva om den karaktären när jag lyssnar på en låt.

”Under löven” med Melissa Horn är en sådan låt. Den låten förknippar jag stenhårt med Linda i ”Och allt blir återfött.”Och har ni inte läst boken än, så är det ingen spoiler att lyssna på texten. För den ska förstås inte tolkas in ordagrant, det är mer Lindas sinnesstämning, hennes sätt att tänka som denna text skildrar. (Och ja, Melissa Horn är ju fantastisk på att skriva texter. ❤️)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s