Ett av mina projekt just nu: Att öka min nya story med 25.000 ord.

Det är mycket fokusering på de kommande boksläppen, men när jag har möjlighet så skriver jag förstås vidare på nästa projekt. Och det projektet jag håller på med just nu är min andra ljudboksdeckare om Lena Borell på polisen i Skövde. Det jag fokuserar på för tillfället är att öka antalet sidor.

Förlaget har meddelat att jag bör ligga på ca 80.000 ord, och jag ligger nu på 55.000 ord. Det logiska när man ska öka antalet ord så pass mycket är att lägga till ytterligare en twist, det gjorde jag exempelvis när jag ökade antalet sidor på Den blomstertid nu kommer efter lektörens förslag.

Men i det här fallet vill jag inte göra det, jag tror nämligen att jag rör till storyn för mycket då, och det är inget plus. Antalet twister känns väldigt lagom som det är just nu, det är viktigt att den som lyssnar på ljudboken kan hänga med i vad som händer.

Samtidigt är det inte bara att lägga till lite ord här och där, man måste ha en tydlig plan för det man gör.

Alla ändringar man gör måste bli till det bättre!

Det känns konstigt att skriva på andra delen när den första delen inte är utgiven än, men det är naturligtvis en jättefördel att ha kommit långt på tvåan om den efterfrågas när ettan har kommit ut. Men förutsättningen för att tvåan överhuvudtaget ska efterfrågas är ju att ettan går bra!

Det är bara att konstatera: Det är inte direkt tryggt att vara författare. Inte det minsta. Men det är å andra sidan så otroligt spännande!

Bilden ovan visar del ett i min deckarserie som kommer ut framöver som ljudbok på Lind & co. Boken jag skriver om i inlägget är alltså uppföljaren till denna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s