Dags att släppa all kontroll … och det är verkligen lättare sagt än gjort.

Att skriva en bok är ingen enkel process.

Det är en process bestående av oerhört många faser. En del faser kan man räkna ut på förhand, en del dyker upp längst vägen.

Just nu är jag inne i den allra känsligaste fasen. Jag minns att jag kände samma sak när det gällde den första boken.

Inlagan håller på att sättas, boken ska alldeles snart skickas på tryck. Jag har ett tydligt stresspåslag i kroppen, känner mig oerhört osocial, har lätt till tårar, har separationsångest och vill bara, bara ”umgås” med boken och förlaget. Det känns som om jag vill skydda min bok med mitt liv.

Ni andra som har skrivit en bok eller flera, känner ni igen det här?

Så här såg det ut när jag öppnade kartongen med de nytryckta böckerna förra gången, med debutboken. Jag kommer ihåg att jag knappt vågade bläddra i den till att börja med, kände mig rädd att hitta fel överallt.

Jag undrar hur det kommer bli med den här boken, när jag öppnar kartongen med de nytryckta böckerna? Kommer jag vara lika avvaktande som då, eller kommer jag att kasta mig över böckerna?

Det återstår att se. I nuläget har jag faktiskt ingen aning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s