Kan man skriva om verkligheten, eller blir det för tråkigt?

När man skriver en story måste den bli såpass intressant att andra vill läsa den. Det måste finnas ett driv, en vilja att komma vidare och att få veta vad som ska hända. Och det måste finnas twister, saker som omkullkastar eller åtminstone skakar om . Jag håller mig alltid till saker som skulle kunna inträffa i verkligheten när jag skriver, eller rättare sagt i de berättelser jag hittills har skrivit har det varit så.

Jag tycker nämligen att vanliga liv är oerhört intressanta.

Alla har vi saker vi gömmer undan, saker vi är mindre stolta över, skelett i garderoben. Det vill jag skriva om! M

Livet pågår hela tiden oavsett vad som händer. Om grannen hamnar på psyket, arbetskamratens fru dör, kusinen tar en överdos eller dottern blir misshandlad så fortsätter allt att rulla på i alla fall. Men hur påverkas den som detta händer? Hur påverkas omgivningen? Det vill jag skriva om!

Men vad du än gör så glöm inte att karaktärerna är viktigast av allt!

Du måste skapa karaktärer som känns verkliga, som BLIR verkliga för de som läser. Har du platta karaktärer som läsaren inte får känslor för så spelar nämligen berättelsen och allt det andra ingen roll.

Tycker jag . Vad tycker ni?

***

(Foto: Chatrin Carlsson)

4 reaktioner till “Kan man skriva om verkligheten, eller blir det för tråkigt?

  1. Jag håller verkligen med om att verkligheten är intressant och överträffar dikten många gånger, men jag är ju svag för sci fi och fantastik … Så ett rymdskepp eller en drake här och var skadar ju aldrig.

    Gilla

  2. Min åsikt är att man alltid bör utgå från verkligheten. En verklighet som kan befolkas av moster Siv i Säffle eller ett troll som älskar mandeltårta.

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s