Fem frågor till författaren Maria Richardsson som också skriver låttexter till rockband

Jag har blivit intervjuad på ”Petronellas Författarliv”, och det som kändes extra kul med just denna intervjun var att jag fick lite annorlunda frågor kring mitt låtskrivande och fick chans att reflektera kring vissa detaljer som jag inte funderat så mycket på tidigare! 😀

Petronellas Författarliv

Pressbild Maria Richardsson Foton: PRESSBILDER, PRIVAT

Hej Maria Richardsson! Hur är det att skriva låttexter jämfört med att skriva böcker?

– Att skriva en låttext är som att skriva en dikt. Men jag skriver de allra flesta låttexter EFTER att musiken är gjord, och då har jag givna ramar att rätta mig efter. Först brukar jag fråga om texten ska vara på engelska eller svenska. Och sedan om det finns önskemål om textens utformning. (Ett önskemål kan vara att det ska vara en kärlekstext … men önskemålet kan också vara att det INTE ska vara en kärlekstext.) Sedan brukar jag lyssna igenom låten ganska många gånger för att känna av vilken typ av text som skulle passa. Ibland får jag en idé med en gång, ibland låter jag låten ligga ett par veckor. Vissa gånger hittar jag refrängen först, ibland versen. Kanske hittar jag en kanonmening och bygger kring den. Ibland går det…

Visa originalinlägg 578 fler ord

En tanke på “Fem frågor till författaren Maria Richardsson som också skriver låttexter till rockband

 1. Intressanta frågor som fick mig att reflektera över när och hur jag började skriva låttexter.
  Idag laddar jag upp inför Melodifestivalen, andra chansen, genom att lyssna på skillingtryck med Margareta Kjellberg.
  Lite annorlunda…
  Ingen partystämning direkt… 😂
  Idag saknar jag min mormor lite extra. Det var mormor som fick mig att lyssna på skillingtryck, och det var skillingtryck som fick mig att skriva mina första låttexter. ❤️

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s