Petronella Simonsbacka: Man ska underprestera långsiktigt. Det viktigaste är att tycka om att leva!

Ni som regelbundet läser min blogg har koll på vem Petronella Simonsbacka är. Hon var gästbloggare här på Marias Författarblogg i mars – 2018, och hon är dessutom en nära vän till mig.

Hon är aktuell med sin ljudbok Nytt liv sökes som släpptes i december – 2018, men detta inlägg handlar inte om ljudboken. Detta inlägg handlar istället om antologin Över Mållinjen som släpptes på Ariton Förlag, även den i december. Över Mållinjen är en inspirationsbok där 20 olika kvinnor skriver om hur just de har uppnått sina mål. Petronella är en av dessa.

Jag lånade boken på Stadsbiblioteket i Skövde igår och har nu läst Petronellas berättelse. Givetvis ska jag läsa hela boken, det är ju alltid intressant med nya tips om hur man ska ta sig framåt, men detta inlägg handlar om Petronellas story.

Hon skriver om Konsten att bli konstnär.

Först står det lite information om Petronella, vem hon är, och så är det en bild på henne.

Kolla här! Premiär för mig som fotograf till en bild i en bok! Häftigt! 🙂

Lägg också märke till Smålit-väskan som hon har över armen! (Om en dryg vecka ska nämligen Petronella och jag dela bord på just Smålit i Jönköping, och vi ser båda fram emot intressanta samtal om skrivande och författarskap, så om du som läser detta ska dit så kom gärna förbi vår monter och säg hej! :))

***

Åter till storyn Konsten att vara konstnär. Petronella skriver om sitt konstnärskap, men texten hon skriver och råden hon ger passar in på så mycket annat. Jag, som författare, läser ju texten och råden utifrån det, och det funkar hur bra som helst.

Man ska underprestera långsiktigt, skriver hon. Hennes tanke med det är att lusten lätt dödas av för höga krav, så länge man känner att man uppnår sina mål så kommer man att vilja fortsätta.

Det viktigaste är att tycka om att leva, skriver hon också. Och ja, självklart är det så. Ju mer man tänker på det, desto självklarare blir det.

Det viktigaste är att tycka om att leva.

***

Så här ser boken ut för den som vill läsa:

3 reaktioner till “Petronella Simonsbacka: Man ska underprestera långsiktigt. Det viktigaste är att tycka om att leva!

  1. Vad roligt att du läst boken och tack för att du skriver om den på bloggen! Att underprestera långsiktigt kanske låter lite provocerande (och slött), men det handlar ju om att satsa på ett sätt som är långsiktigt hållbart under många, många år. Annars blir det lätt att man går ut för hårt och ger sig efter relativt kort tid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s