Idag debuterar Petronella Simonsbacka!

Den dagen man debuterar som författare är en stor dag. En dag man kommer att minnas för alltid!

Och idag är det Petronella Simonsbackas tur!

(Petronella var min gästbloggare i mars.)

När jag debuterade i september 2017 med min bok Den blomstertid nu kommer hade jag bokrelease på Stadsbiblioteket i Skövde. Jag fick signera många böcker den dagen, men Petronella signerar inga böcker idag. Hon debuterar nämligen med en bok som släpps direkt som ljudbok.

***

Och så här ser den ut, hennes ljudbok:

Nytt liv sökes

Författare: Petronella Simonsbacka Inläsare: Isabelle Hüttner Häggstrand

Så här står det om ljudboken på Storytel:

Efter det smärtsamma uppbrottet från David bestämmer sig Lillemor för att även hon bryta upp från det liv de levt ihop i Oslo. Hon lämnar allt som påminner om den gamla relationen i soprummet där det hör hemma. Hur startar man om på nytt? För att hitta fotfästet igen bestämmer hon sig för att resa jorden runt och se alla de platser hon tidigare bara drömt om.

Med livet reducerat till innehållet i två resväskor och den trogna hasselbladskamera hon köpt tjugo år tidigare ger sig Lillemor iväg – hela världen ligger för hennes fötter. Hennes äventyr kommer ta henne från Lofoten till Casablanca, och på vägen möter hon både flörtiga fransmän och tjuriga norrmän. Men kommer hon någonsin möta kärleken igen?

Petronella Simonsbacka är i grunden journalist, men har även skrivit ett flertal skönlitterära verk. Simonsbacka har även dokumenterat sin egen cancerresa i bloggen ”Livshungrig”, och gjort ett webbradioprogram på samma tema. Språk: Svenska Kategori: Romaner

Mer info om ljudboken: Förlag: SAGA Egmont
Utgiven: 2018-12-21

***

Vill du provlyssna på boken så gå in på storytel.com och sök på Nytt liv sökes.

***

Givetvis är detta något som måste firas på ett storslaget sätt, men hur firar man när man debuterar som ljudboksförfattare? Petronella kom på det logiska svaret! ”Om man debuterar i ljud så borde man naturligtvis ha firandet i ljud!”

Alltså skedde boksläppet i Skövde Stadsbiblioteks egen podd Bokpendlarna. Och så här såg själva boksläppet ut! (Höj upp volymen!)

Och den som vill lyssna på hela programmet kan göra det här:

Mon, 17 December 2018

Bokpendlarna

Världspremiär i podden. Författaren Petronella Simonsbacka gör boksläpp med sin nya ljudbok Nytt liv sökes. Efter boksläppet berättar Petronella för Towe och Lena på Skövde stadsbibliotek, om bokens tillblivelse och hur det är att debutera som författare. Direct download: Petronella_Simonsbacka_december.mp3

***

Inspelningen av podden skedde för ett tag sedan, själva firandet var i onsdags och själva släppdagen är idag, så man kan säga att Petronella firat sitt ljudbokssläpp rejält!

STORT GRATTIS TILL PETRONELLA: HURRA! HURRA! HURRA!!! 🙂

***

9 reaktioner till “Idag debuterar Petronella Simonsbacka!

 1. Tusen tack Maria för att du filmade mitt boksläpp på Skövde Stadsbibliotek. Det kändes verkligen helt rätt att ha ett digitalt släpp i ett digitalt medium och ett ljudbokssläpp i en bibliotekspodd. Fantastiskt!! Konstigt i efterhand att det var så svårt att tänka sig hur ett ljudbokssläpp borde gå till! Men de flesta böcker släpps ju i papper, med signeringar och bokförsäljningar så man vet inte riktigt hur man ska göra. Men bättre än så här kan det inte bli, tack vare att jag fick ha släppet i Bokpendlarna!

  Gillad av 1 person

  1. Kära petronella. Jag lyssnade på podden om ditt boksläpp 2 gånger och blev väldigt rörd!!! Jag tittade också på filmklippet. Du är en väldigt fin människa och en oerhört stor begåvning. Hur kan jag veta det? Jo för att i hela mitt liv har jag alltid lyssnat på talböcker så är det någon som kan bedöma en talbok är det jag. Jag är nämligen snart 40 år vilket betyder att jag i nästan 30 år bara lyssnat på ljudböcker. Jag tycker du skriver i klartext. Samt välorganiserat. Och berörande. Jag skriver själv nu för tiden och fick min 1 bok utgiven på eget förlag 2013 samma år min far dog. Så jag tillägnade min pappa boken. Tro det eller ej så har alltid min egen dröm varit att ge ut en talbok. Och jag har en god vän som skall läsa in min bok till talbok. Den kommer förmodligen bli klar efter sommaren 2019. Det är mycket arbete både för min vän och mig. Jag är dock van att både skriva och läsa högt. Min bok finns för utlåning på Borås stadsbibliotek. Det går att fjärrlåna den. Titeln är. Hasse Ekman Och Det Våra Valet. Av Markus Sixtenstam. Hasse Ekman var en svensk skådespelare och filmregissör samtida med Ingmar Bergman. Han skrev även böcker. Filmmanus och debuterade som 17 åring med boken. Hur Skall det gå med mig? Han var far till Gösta Ekman som spelade Sickan i Jönssonligan. Varför jag skrev om honom beror på att jag beundrar Honom väldigt mycket. Hans stil och uttryck har betytt mycket för mig. Skulle bli väldigt glad om du skrev till mig och berättade om vad du tyckte att jag skrev till dig. Alltid roligt att få höra andras åsikter om vad man gör men nu måste jag Sluta skriva för jag tänker lyssna på din podd för 3 gången. Ett jättestort grattis till din underbara debut bok. Och tro mig du kommer att gå långt. Mvh Markus Sixtenstam

   Gillad av 1 person

   1. Tusen tack för responsen och den fina feedbacken! Jag rodnar! Stort grattis till din egen bokdebut och den kommande talboken. Jag har också en svag punkt just för talböcker och ljudböcker. Det är så viktigt att alla får ta del av litteraturen, sådant ska inte begränsas av exempelvis dålig syn eller liknande. Maria Richardssons bok finns ju som talbok och jag hoppas att allt jag skriver framöver ska ges ut också i ljud. När människor ibland ifrågasätter om talböcker och ljudböcker är ”läsning” så kan man bara häpna … Självklart är det det, tycker jag. Ha en fin helg Markus Sixtenstam och stort tack! Hälsningar Petronella

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s