Ska mitt kriminaldrama utspela sig i Stockholm eller Skövde?

20181015_120856.jpgJag sitter här med mitt kriminaldrama och har precis börjat med redigering. Tanken har alltid varit att denna bok ska utspela sig i Stockholm. Jag känner inte till olika delar av Stockholm särskilt bra, men hade förstås tänkt göra ordentlig research på den biten. Fördelen med att låta detta utspela sig i Stockholm är att Stockholm är så stort, det finns så mycket av allt. Jag känner att det gör min historia lite enklare, det känns lättare att hålla sig undan polisen i en större stad med fler möjligheter.

Men nu, under första redigeringen, när jag måste börja specificera platserna mina personer är på, dyker en helt ny tanke upp. Ska jag kanske låta denna roman utspela sig i Skövde?

Jag är själv Skövdebo, har koll på omgivningarna här och kunde kanske få till några roliga detaljer. Samtidigt är det ju ett grovt brott som begås, vill jag verkligen att det ska utspelas här?

Jag lät inte Den blomstertid nu kommer utspelas här på grund av att jag inte ville ha spekulationer till höger och vänster om vem/vilka i Skövde karaktärerna bygger på.

Det vill jag förstås inte nu heller, men kanske ska jag bara släppa den rädslan och köra på?

Det kommer att krångla till det hela en del, men det är inget jätteproblem. Tror jag.

Vad säger ni?

Vad tycker DU är mest intressant? Ett kriminaldrama som utspelar sig i Stockholm eller Skövde. Motivera gärna ditt svar!

2 reaktioner till “Ska mitt kriminaldrama utspela sig i Stockholm eller Skövde?

 1. Maria, i Skövde så klart! Skövde är stort på ytan och tar man med ”förorterna” så är det ju ännu större! Många böcker har ju Stockholm som ställe, vore spännande att det händer i en mindre stad!
  👍 Hannele

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din åsikt. Jag har nu ställt frågan på många olika ställen och det är uppenbart så att de allra flesta tycker precis som du, att boken ska utspelas i Skövde.
   Så … det får nog bli så! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s