Det gäller att försöka hitta balansen, oavsett om det går upp eller ner.

Jag försöker fokusera på att vara ödmjuk. Att vara ödmjuk innebär att man har en balanserad självuppfattning och inser sina begränsningar.
Men det där med balansen är inte helt enkelt.

Som författare är det av yttersta vikt att man kan framhäva sig själv, att man kan säga ”Den här boken har jag skrivit och den är väldigt bra.”
Att man vågar säga så.
Blir man intervjuad inför ett boksläpp eller om man är på plats på en bokmässa för att sälja sina böcker så måste man naturligtvis kunna tala för sin produkt.

Det är som att stå på en tippbräda, där man vill ligga på mitten vanliga dagar, och sedan tippa över just när man ska prata om sin bok. Men det är viktigt att återigen söka sig mot mitten när signeringen eller vad det nu gäller är över.

Ibland när något verkligt stort har hänt så får man påminna sig själv om att dra sig tillbaka mot mitten igen.

Som författare går det ständigt upp och ner. Men gör man bara sitt bästa måste det räcka med det. Alla signeringar är inte lika fantastiska, ibland går det trögt och i värsta fall kanske inte en enda bok blir såld.

Men då gäller det att inte tippa över för mycket åt andra sidan, det är så oerhört viktigt att försöka ha en positiv självbild av sig själv. Att känna att man är okej som man är.
paintbild till bloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s