Här kommer alla känslorna på en och samma gång

FB_IMG_1533820203863

Den här författaren alltså … Respekt!

När jag läser denna notis känner jag hög igenkänning, även om situationen är en smula extrem.

Jag tycker verkligen att man ska befinna sig i scenen man skriver, att man ska vara där på plats. Det är först när man är med på riktigt i scenen som man känner hur dialogen ska formas.

De senaste dagarna har jag varit glad och upprymd eftersom mitt manus alldeles strax är redo för att skickas till förlag. Samtidigt har jag befunnit mig i väldigt känslosamma situationer.

Jag har befunnit mig i ångest, ilska och sorg. Jag har blivit utsatt för den värsta sortens svek och jag har fallit utan att klara av att resa mig. I min bok alltså.

Aldrig någonsin är känslan så stark som nu, i slutredigeringen.

Jag älskar den här fasen, jag älskar att känna ordens makt. Hur man med en ändrad formulering kan få en helt annan effekt. En starkare effekt!

En sak som är viktig att förtydliga också är att när jag skriver att JAG befinner mig i scenerna, så menar jag givetvis att JAG befinner mig i scenen som den person som är med i scenen. Det handlar inte om hur jag, Maria, reagerar på det som händer. Nej, är jag Sussi i en scen så är jag henne och då reagerar jag också som HON skulle gjort. Och likadant när jag är Sofi. Det är hennes händelser jag reagerar på, hennes känslor jag känner.

Eftersom jag skrivit och släppt en bok förut så har jag befunnit mig i den här situationen tidigare. Jag minns att jag hoppades så på att de som läste boken skulle bli känslomässigt berörda av boken, men jag visste ju inte om jag skulle lyckas.

Nu vet jag!

Efter alla fina recensioner och läsarkommentarer vet jag, så nu inför denna bok känner jag mig inte lika osäker. Jag vet att den här boken också kommer att beröra, och jag känner mig så exalterad och förväntansfull inför era reaktioner, era tankar …

2 reaktioner till “Här kommer alla känslorna på en och samma gång

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s