Fråga: Varför skrev jag ”Den blomstertid nu kommer?” Svaret finns nedan!

Det är något inuti mig som alltid har skavt när jag tänkt tillbaka på min högstadietid. Något som har gjort att det har känts som om jag inte var där på samma sätt som de andra. Som om jag var där på ett helt annat sätt. Som någon annan. Någon annan än mig.

I min klass hade vi en Linda. Och det var jag. Kanske fanns det fler. Sådana som kände det som jag , men som inte sa något om det. Det gjorde ju inte jag heller. När jag säger att jag var som Linda, så menar jag inte att hennes hemmasituation var min, jag menar inte att jag också gick objuden på en fest och spanade in genom fönstren, inte heller menar jag att jag inte hade några vänner alls.

Nej, så var det inte. Jag hade flera vänner. En bästis till och med. Men jag kunde aldrig vara mig själv. Jag gick alltid och trippade på tå. Jag blev inte mobbad, men jag visste att om jag uttryckte mig fel så skulle de hugga direkt. Och om de gjorde det så skulle de få med sig en massa andra. Så jag höll låg profil.

Jag kommer ihåg när vi hade diskussioner i olika ämnen. Alltid bara samma folk som sa något. Och vi andra satt tysta. För det är ju just det, är man någon av de andra så vet man att om man säger något så kommer de ändå att twista om orden man säger.

Högstadiet tog slut. Tack och lov så tog det slut! Och till slut skrev jag min bok. Och nu skaver det inte lika mycket. Inte alls. För jag har fått sagt det jag ville.

20171010_122034

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s