Att stå vid ett vägskäl.

Ibland kör livet bara på. År passerar och allt flyter med. Men ibland vid vissa tillfällen hamnar man vid ett vägskäl där det plötsligt inte känns lika självklart att fortsätta på samma väg längre.

Jag är en människa som inte gillar när saker är för oklara, jag vill helst veta vad som kommer att hända. Men så fick jag plötsligt ett JA från ett förlag och min bok blev utgiven. Min stora dröm blev verklighet och det där med att ha kontroll över tillvaron var bara att glömma. Och ärligt talat: Jag har ALDRIG mått så bra som nu. Ibland är det lite som att kasta sig ner för ett stup och inte veta hur jag kommer att landa, men jag älskar det. När jag är på en signering vet jag inte om jag kommer att sälja femtio böcker eller ingen alls.

Jag har fått anstränga mig för att lära mig tänka positivt i alla lägen, förut gjorde jag tvärtom. Jag har aldrig gillat att framhäva mig själv, men det är ju bara att inse att det är en nödvändighet att kunna prata för sin bok om man vill sälja så mycket som möjligt.

Nu är min utbildning på Skrivarlinjen över och med den min tjänstledighet. Så nu är jag tillbaka på mitt arbete som måltidsbiträde på en skola i Skövde. Men bara i fem veckor, för jag har faktiskt tagit ett oerhört stort steg och sagt upp mig från ett jobb där jag varit fast anställd i 17 år. Jag kommer att sakna barnen, och jag kommer att sakna mina arbetskamrater. Men det var dags för mig att välja en annan väg.

Jag vet vad jag vill göra i livet nu och det är att skriva. Och jag skulle gärna hitta ett arbete som jag kunde kombinera med det, ett deltidsjobb med något som har med skrivande, böcker eller kultur att göra.

Många säger att jag är modig, och ja, jag känner mig ganska modig just nu. Men det känns OERHÖRT spännande … Och jag tror att det kommer att bli jättebra! ❤

20180515_171750Boken på bilden är ”Den blomstertid nu kommer”, min debutbok. Och jag hoppas på att ge ut många fler böcker längre fram! 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s