Sista veckan på min utbildning …

Vemod. Saknad.

Så känns det nu.

 

Det här är sista veckan på min utbildning, den allra sista veckan. Det är tungt.

Från dag 1 har det varit fantastiskt! Jag har gått in för det stenhårt, för det är inte någon svårighet att göra det när man får ägna sig åt det man brinner för. Ett läsår varade utbildningen, två terminer. Skrivarlinjen på distans, en utbildning tillhörande Skrivarakademin i Stockholm.

Det är första gången jag har gått en utbildning på distans. Också det var fantastiskt. Att kunna bestämma NÄR jag skulle skriva, när jag skulle plugga. Att kunna logga in tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Att bestämma själv.

Jag trodde att nackdelen skulle vara att man inte fick så nära kontakt med de andra, med klasskamraterna. Så var det inte. Så var det verkligen inte. Det känns som om vi kom varandra nära. Just den biten hoppas och tror jag att det blir en fortsättning på. Att läsa på distans har lärt mig att man inte behöver träffas i verkliga livet för att komma varandra nära.

Min debutbok ”Den blomstertid nu kommer” var på gång redan innan utbildningen startade, den gavs ut när utbildningen hade hållt på i en månad. Och också det har ju varit ett extremt plus, att kunna ägna mig åt marknadsföring av min bok och att skriva på min uppföljare.

Det har varit många föreläsningar, många skrivuppgifter, många diskussioner och många böcker att läsa. En stor del av utbildningen har handlat om textrespons, att jag ska ge respons på de andras texter och att de ska ge respons på mina. Man lär sig väldigt mycket i sitt skrivande på det, man lär sig att betrakta sin text utifrån på ett annat sätt. Mycket användbart!

Förutom att skriva på min roman har jag också provat på novell, litteratur för barn och ungdomar, dramatik, filmmanus, litteratur och samhälle, poesi, fantasy, skräck, thriller och självbiografi i olika former.

Är du nyfiken på utbildningen Skrivarlinjen på distans så kan du läsa mer genom att klicka här:

http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/skrivarakademin/Skrivarakademin-i-Stockholm/utbildningar/Skrivarlinjen-distans/

Bilden nedan är från Hjo Bokhandel, med min bok mycket vackert placerad. Boken skrevs innan utbildningen. Nu efter utbildningen hoppas jag förstås på många andra liknande bilder av mina kommande böcker längre fram …

received_10155355530097794
Hjo Bokhandel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s