Lördagsnöje: Att läsa recensioner!

Att läsa recensioner är naturligtvis helt fantastiskt. Först är man livrädd att det ska stå något negativt, och sedan, när man inser att det inte gör det så suger man i sig orden om och om igen. Begrundar. Man känner sig glad. Förstådd.

Texten nedan är en bit av recensionen från Boksystrarna på Instagram. Det är en fin recension oavsett om man läser hela eller som här koncentrerar sig på en del av den.

”En tänkvärd och gripande ungdomsroman. Richardsson skriver ungdomligt och lättförståeligt. Hon besitter även en otrolig förmåga att leva sig in i karaktärernas tankar, känslor och agerande. Berättelsen känns väldigt trovärdig och realistisk. Dessa tonårstjejer finns fortfarande bland oss och till och med i oss. ”

Varje gång man får en bekräftelse på det här sättet fylls energin på. Som om det stundtals nästan tomma batteriet blir fullt igen, vilket i sin tur leder till att man får ytterligare kraft att fortsätta skriva.

Tusen tack för alla fina recensioner och alla fantastiska läsarkommentarer som fortsätter komma in! ❤

Nedan kommer bilden och recensionen i helhet från Boksystrarna!

20180306_07290420180414_192448_001.jpg

4 reaktioner till “Lördagsnöje: Att läsa recensioner!

 1. Vad kul med fina recensioner! Själv blir jag både livrädd och euforisk när jag får respons på texter i min kreativt skrivande-kurs, jag kan inte ens föreställa mig hur många resor värre (och bättre) det är när det handlar om en bok som finns där för alla att tycka till om!

  Gillad av 1 person

  1. Du har helt rätt. Det känns naturligtvis på ett helt annat sätt att få recensioner och omdömen på en ”riktig” bok. Och det är ju inte så konstigt med tanke på att en bra recension kan få fler att vilja läsa boken och en dålig recension kanske istället får några att låta bli. Samtidigt får man inte glömma att människor har olika åsikter, och det är aldrig någonsin så att alla älskar samma bok. Men jag minns att jag var LIVRÄDD för att få dåliga recensioner, verkligen. Men på något sätt handlar det ju om att tro på sin bok och sin förmåga. Ändå. Men det är lite som att kasta sig ut i det okända …
   De responser du får på din skrivarkurs är naturligtvis också oerhört viktiga, för det är ju de responserna som kanske kan hjälpa dig att ta dig vidare till steg två: en riktig bok. 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s