Vikten av positivt tänkande.

20180110_091622.jpgJag har tidigare varit en person som ser saker negativt. Och en riktig ältare. En som ältar saker som ”varför” om och om och om igen. Det är sannerligen ingen bra egenskap att vara sådan, tro mig, för jag kan ju jämföra mitt tänkande nu och då. Och så har jag alltid haft ett kontrollbehov, ett kontrollbehov utan dess like.

Och nu ska jag inte komma här och påstå att det bara är att bestämma sig för att ändra attityd, för riktigt så enkelt är det inte.

Jag har fortfarande ett kontrollbehov, och jag har fortfarande en förmåga att fastna i ett negativt tankemönster ibland MEN jag har jobbat stenhårt på att detta inte ska gälla mitt författarskap.

Jag har kämpat mycket hårt för att få ”Den blomstertid nu kommer” utgiven på ett förlag och jag bestämde mig för att detta var mitt mål punkt slut. Och jag bestämde mig för att om jag skulle lyckas med det så var det positivt tänkande och mindre kontrollbehov som gällde.

Sedan boken blev utgiven har det hänt massor, både positiva och negativa saker, men någon större kontroll över vad som händer har jag inte. Och det är helt okej. När jag hade releasefest för boken frågade de på biblioteket där releasen hölls hur mycket folk jag räknade med skulle komma. Jag tror jag svarade ”Ingen aning. Kanske mellan 10 och 100.” Haha, det är en ganska stor spännvidd … Jag vet inte exakt hur många som kom, men jag sålde en bit över 50 böcker. Och betydligt fler folk än så var ju där. 😃 Så jag är jättenöjd, men poängen är att om det hade kommit 15 personer så hade jag ändå fått vara nöjd för man har ju bara en releasefest och det som händer händer!

Så tänker jag på alla event jag är ute på, självklart är det så att jag vill sälja stora mängder böcker om jag får välja, men det är inget val jag har. Jag blir glad för ALLA nya bokköpare och ALLA nya läsare! Och jag är så oerhört glad över att få vara författare. Jag försöker tänka på det varje dag. Om någon bokkedja inte vill köpa in boken eller om en läsare tycker att boken är trist så är det saker som jag inte kan göra något åt. Jag måste ändå sträva framåt och tänka positivt, och det försöker jag också!

Kolla in min jättefina författarvägg! Den här väggen har jag uppe vid datorn, vid min skrivarhörna. Den finns där för de tillfällen då jag känner mig deppig eller misslyckad, den har bara funnits där i en vecka men jag kan ärligt säga att jag nu känner mig glad så fort jag går in i det rummet! ❤ Att skapa positiv energi, det är det det handlar om! Det här är mitt sätt, vilket är ditt?20180110_091622

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s