Att få ihop scener.

Post it-lappar över heeeeela golvet! Två olika färger. En färg för scener som är skrivna. En annan färg för scener som ska skrivas. Nu gäller det att pussla ihop dem för att se i vilken ordning de ska komma … och för att se om jag missat något …

För någon som är oinsatt kan det ju låta som om det inte är så mycket kvar, men så är det INTE kan jag meddela, att skriva en bok är inget man gör i en handvändning.

Åh, vad roligt det är när boken  får ”en egen röst.” När jag märker vad som ska lyftas fram, åt vilken väg jag ska gå. Eller rättare sagt åt vilken väg mina karaktärer ska gå! ❤

3 reaktioner till “Att få ihop scener.

 1. Det låter väldigt ”stökigt” med post-it lappar. Kanske dags att tänka över annat system?

  Själv skriver jag nu på uppföljaren till ” Livet blir aldrig som man tänkt” och började under den skrivperioden att använda mig av excel som är toppen. Där skriver jag in alla scenerna rakt efter varandra i kapitel. Kapitlen ger jag färger efter vad kapitlen handlar om t ex lycka=gult. Kanske något för dig att prova? 🙂

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, jag kan tänka mig att det är betydligt smidigare med excel, och jag kommer nog använda mig av det när jag har kommit lite längre fram. Men jag har sex huvudkaraktärer (kan man i princip säga)och scenerna jag skrivit kommer inte alls i ordning, så för att få det överskådligt måste jag i nuläget se ALLA scener på en gång, och då är post-it lappar väldigt smidigt! Den här boken består av fyra delar och då är det lätt att se vilken scen som ska in i vilken del och om det är någon karaktär som jag måste öka antalet scener på!

   Gillad av 2 personer

 2. Hej är i Hjo hos en vännina som fått låna boken. Nu ska hon köpa en till sin vännina i julklapp. Hon tyckte också den var jättebra. Hon blev så gladnär jag sa att det blir en fortsättning👍😍
  Kram❣️

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s