Videointervjuad …

Här kan du läsa mer om Kerstin Önnebo och Skrivarpodden.Skrivarpodden2 (003)Foto: Petronella Simonsbacka

På bokmässan var jag med i min första videointervju. Som ni kan se på bilden var jag enormt lycklig över detta, haha… Petronella Simonsbacka är bra på att ta bilder, så det är inte hennes fel att jag ser bedrövlig ut. Däremot var det ju så att jag var sjukt nervös, jag får skylla på det, att det är kanske därför jag ser ut som om jag testat diverse droger på bilden. Kerstin Önnebo på Skrivarpodden är hur trevlig som helst så henne behövde man inte vara rädd för heller.

Det här med att vara författare fullt ut, att arbeta som författare, det handlar verkligen om att vidga sina vyer och testa sina gränser. Att lämna sin trygghetszon. Det är läskigt, verkligen. Jag är inte längre nervös för att vara med i vanliga intervjuer, jag har vant mig vid det. De allra flesta är så snälla, och det finns alltid möjlighet att ändra sitt svar om man säger något som känns fel eller ogenomtänkt. Och det känns ibland som att prata med en nära vän: De vill prata om boken, och jag vill prata om boken. Hur kul som helst!

Men det här med videointervju… att behöva tänka på hur man ser ut när man pratar och vilka gester man gör, det känns helmärkligt. Och det man säger blir plötsligt invecklat , konstigt och fånigt. Jag har inte sett resultatet än, men det får ju bli som det blir. Man ska försöka vara snällare mot sig själv, att tänka att om jag gör mitt bästa så är det faktiskt gott nog. Att marknadsföra boken är så viktigt, så därför vill jag inte heller tacka nej till chanser man får. Så det är väl bara att kasta sig ut för stupet och hoppas på att man landar mjukt.

3 reaktioner till “Videointervjuad …

  1. Jag har inte gått igenom materialet än, men jag tror att det kommer att bli super. Kändes super när vi jobbade! /Kerstin (skrivarpodden)

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s