Min radiodebut.

Jag har varit med i Morgon i P4 Skaraborg. Det var den 8.e september. När de ringde från radion dagen innan och frågade om jag ville komma sa jag ”JA” trots att jag tänkte ”NEJ.” Det här med författarskap handlar om så otroligt mycket mer än att bara skriva en bra bok. Man måste sälja in boken också, marknadsföra den. Stenhårt! Det är mycket större risk att man inte säljer bra om man bara står passivt och avvaktar. Jag är ingen säljartyp, verkligen inte. Jag tycker det är svårt att framhäva mig själv. Så är det. Samtidigt har jag bestämt mig för att jag ska göra ALLT jag kan för att folk ska vilja köpa boken. Att vänner köper boken är ju en sak, men det alla de andra som man måste försöka hitta. Jag måste få människor jag inte känner att bli nyfikna på boken, intresserade av boken. Så därför sa jag ”JA” när jag blev tillfrågad att vara med i radion.

Jag kan säga att jag inte sov alls natten innan, och att jag hade min ångest precis under ytan redo att ploppa upp och ta över. Men jag tog några djupa andetag och gjorde det ändå. Jag sa till en vän att ”Jag svimmar nog” och hon svarade ”Att svimma vore trist. Se allt annat som en bonus.”

Och så var jag plötsligt i direktsändning, och det gick faktiskt skitbra! Visst kunde kanske saker sagts på ett annat sätt, men jag föredrar att se det positivt. Ingen ambulans behövde tillkallas, jag svimmade inte ens. Alltså gick det skitbra! Ingen människa är perfekt, så inte jag heller. (Verkligen inte jag heller kanske ska tilläggas. )

Ska man komma någon vart, ska man följa sin dröm så MÅSTE man våga, även om det är läskigt!

”Att våga är att förlora fotfästet för en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv.”

Radiointervju, 2:17 in i programmet

En tanke på “Min radiodebut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s