Våroffer (pappersbok & e-bok)

Våroffer är del 1 i Lena Borell-serien, och min första deckare. Den släpptes som ljudbok på Lind & Co i mars 2020, men som pappersbok och e-bok släpptes den på Joelsgården Förlag i oktober 2021.

Våroffer utspelar sig i Skövde med omnejd.

Baksidestext:

En höggravid kvinna, Petra, försvinner. Fallet utreds när en död kropp hittas. Är det hon? Och har kroppen något  samband med den lilla flickan som precis har kommit bort i samma område?

Martin får sin tillvaro krossad. Han är beredd att göra vad som helst för att den han älskar ska bli lycklig igen. Vad som helst.

Våroffer är den första delen i kriminalserien om Lena Borell, kriminalinspektör på grova brott i Skövde, och hennes nye kollega Thomas Bergwall.

Här följer recensioner på Våroffer:

Vilken spännande bok. Det var nästan så att man glömde andas mellan raderna. Karaktärerna var oslagbara. Man riktigt såg personerna framför sig. Storyn mycket mycket bra. Vill ha en fortsättning snart. Jag ger den 5/5.”  /Maria

”Författaren Maria Richardsson fångade mig från boken ”Våroffer” och dennes allra första sida. Det är enkelt att följa karaktärerna och handling, det är en hårresande story som är svår att lägga ifrån sig. Jag ser fram emot uppföljaren.” /Ljudbokskulla

Riktigt bra! Kul att känna igen sig i kära lilla Skövde.” /Kristina

”Ända från början och hela vägen rakt igenom är den här boken riktigt spännande. Det är intressant och ovanligt att boven får så stort utrymme, och man lockas att sympatisera med honom för att syftet med hans brott är så behjärtansvärt. Fast samtidigt helt psycho såklart! Don’t get me wrong.
Egentligen är det en vanlig deckare med brott/motiv/kriminalare osv, men det stora fokuset på kringpersonerna (inte bara själva problemlösningen) gör att boken skiljer sig från andra och placerar den snarare i genren spänningsroman än renodlad deckare.
En mycket bra bok som gör att man sugs in och vill veta mer och mer.” Betyg: 5 av 5
 / Annas läsdagbok

En riktigt härlig och spännande bladvändare. /Marian

Fler recensioner hittar du här: https://mariasforfattarblogg.com/recensioner/

***

Joelsgården Författarsida: https://www.joelsgarden.se/maria-richardsson/

Joelsgården boksida: https://www.joelsgarden.se/varoffer/

Länk Adlibris: https://www.adlibris.com/se/bok/varoffer-9789189009523

Länk Bokus: https://www.bokus.com/bok/9789189009523/varoffer/