Nu släpps Petronella Simonsbackas bok – 1 ½ år efter att hon gick bort

Många av er som läser min blogg kände Petronella Simonsbacka, en del av er flyktigt, en del av er på nära håll. Petronella var en av mina allra närmaste vänner, och hon var en viktig del av den här bloggen – det var exempelvis hennes idé från början att jag över huvud taget skulle ha en blogg. Vi stod inte bara varandra nära som vänner, utan när det gällde författarskapet var hon den självklara personen för mig att vända sig till när det gällde tankar, upplägg och liknande. För Petronella var också författare.

Petronellas författarskap var oerhört viktigt för henne, hennes önskan var hela tiden att bli mer läst, att nå ut mer. Nu sitter jag här med ”Svarta tabletter” i min hand, en alldeles nysläppt bok, skriven av just Petronella Simonsbacka, men också Christina Gustavson. Den här boken har nämligen två författare. Och jag känner även Christina Gustavson väl.

Så här skriver Christina idag om boken på Joelsgården Förlags hemsida:

Petronella hann precis läsa och godkänna vårt manus innan hon gick bort. Jag saknar henne oerhört – särskilt  nu när vår bok har release och jag hade så gärna velat få dela den här upplevelsen med henne!

”Svarta tabletter”: Journalisten Angelica anklagas för att ha mördat sin kollega Lotta för att få hennes fasta anställning.
Anklagelserna drivs av Lottas mamma Kerstin.

Distriktsläkaren Erik träffar Angelica och visst tycke uppstår, samtidigt som han lierar sig med Kerstin. Hon tycks spendera stora summor och Erik blir nyfiken på vart pengarna går. Han vill gärna att de landar i hans egna fickor istället.

Erik har planer och när han känner sig säker får han ett e-mejl …

Hela inlägget och övrig info ser du här: https://www.joelsgarden.se/petronella-hann-precis-lasa-och-godkanna-svarta-tabletter/

Petronella var alltid mycket för att fira, och det är förstås bedrövligt på alla sätt att hon inte kan vara med och göra just det, men idag höjer jag min skål för henne och för Christina Gustavson och för deras samarbete som resulterade i den här boken!

Foto av Oleksandr Pidvalnyi pu00e5 Pexels.com

Boken ligger här framför mig och jag ser fram emot att läsa den, och jag hoppas så att den når ut – till många!!!


På Adlibris/Bokus finns följande info om Peronella:

Petronella Simonsbacka var journalist och författare samt samt redaktör och ansvarig utgivare för tidskriften Kulturopportunisten. Tre av hennes titlar är utgivna ut av Saga Egmont förlag. Hon har även deltagit i ett antal antologier, skrivit facklitteratur samt spänningsromanen Röda ögon i natten. År 2019 var Petronella AIR Litteraturstipendiat i Västra Götalandsregionen och hon intervjuades av bland andra av Yokiko Duke i samband med att Morden på Kungsberget släpptes under Bokdagar i Dalsland år 2021. 

Den som vill läsa mer om Petronella hittar många inlägg, både om henne och av henne, här på bloggen, skriv bara hennes namn i sökfunktionen på sidan så kommer inläggen upp.

Här finns det inlägg jag skrev om henne när hon precis gått bort: /https://mariasforfattarblogg.com/2021/11/04/petronella-simonsbacka-alltid-saknad-aldrig-glomd/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s